Galerie Bianca Landgraaf exposeert in Papageno Huis

Laren - In het Papageno Huis in Laren is van 9 t/m 17 december een verrassende groepstentoonstelling te zien, georganiseerd door Galerie Bianca Landgraaf. Recente schilderijen en beelden van hedendaagse kunstenaars kan men bezichtigen in de concertzaal van het Papageno Huis.

Sinds Bianca Landgraaf de deuren van haar galerie aan de Zomertuin sloot, is dit de eerste keer dat zij terug is in Laren. Bianca, die vanaf 1972 actief is als galeriehoudster in Laren en Blaricum, is zonder ‘fysieke’ galerieruimte in 2013 een nieuwe richting ingeslagen. De galerie neemt alleen deel aan verschillende Nederlandse kunstbeurzen. Daarnaast organiseert zij atelierbezoeken om geïnteresseerden de kans te geven kunstenaars in hun eigen omgeving te ontmoeten. De afgelopen jaren speelde zij met de gedachte om tevens tentoonstellingen op locatie te organiseren. Het Papageno Huis biedt haar de geschikte mogelijkheid om een keur van kunstwerken te exposeren in een sfeervolle aantrekkelijke ruimte. Met veel enthousiasme presenteert Bianca hier fascinerende werken van de vaste en van een paar nieuwe kunstenaars met wie zij werkt: veelal vertrouwde gezichten van Galerie Bianca Landgraaf.

Het Papageno Huis helpt jongeren met autisme een plek te vinden in de maatschappij. In een vertrouwde omgeving waar jongeren met autisme zich op hun gemak voelen kunnen zij terecht voor activiteiten, dagbestedingen en werkervaringsprogramma’s. Twaalf jongeren zijn er gehuisvest in appartementen waar ze leren zelfstandig te wonen. De drijvende kracht achter het huis is het echtpaar Aaltje en Jaap van Zweden, de oprichters van de Stichting Papageno. De ontwikkeling en opvang van jongeren met autisme staan centraal. Uitgangspunt van het Papageno Huis is om de buitenwereld naar binnen te halen en jongeren met autisme bij dit proces te steunen en te begeleiden.

Schilderijen worden geëxposeerd van: George de Decker, Anneke Elhorst, Ineke Hofsté, Mirian Jacobs, Gérard Redoulès en Nora Tholhuijsen. In een persoonlijk handschrift vertalen velen van hen impressies uit de natuur tot poëtische sfeerbeelden op doek. Galerie Bianca Landgraaf toont beelden van: Jan de Graaf, Peter Hiemstra, Le Thi Hien, Gerard Höweler, Annette Jalilova, Thomas Junghans, Gerrit Langedijk, Herman Muys, Monique Muylaert, Mieke Pontier en Hans Rikken. De beelden laten een grote verscheidenheid zien in stijlen en behandeling van materialen, o.a. glas, keramiek, brons, steen en marmer.

Een deel van de opbrengst van deze verkooptentoonstelling zal ten goede komen aan de Stichting Papageno en het Papageno Huis.

Openingstijden expositie:
9 december t/m 17 december 2017 : 11.00 – 18.00 uur
Op 11 en 12 december en de avonden op afspraak.
Zondag 10 en 17 december om 13.00 18.00 uur i.v.m. het koffie concert