Santa Run 2017 dwars door oude dorp

Huizen - Voor de derde keer lopen rond kersttijd in het centrum van Huizen een paar honderd Kerstmannen 3 kilometer door het dorp. Deze zogenoemde ‘Santa Run’ is zaterdagmiddag 16 december vanaf 14.00 uur. Het initiatief voor deze ludieke run (lopen mag ook!) komt van Rotaryclub Huizen.

De opbrengst van deze actie gaat naar Kledingbank Kids en De Zonnebloem. Dit jaar kregen 320 ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn uit Huizen en omstreken een dagje varen aangeboden met de Zonnebloemboot. Rotarians en hun partners vormden het merendeel van de bemanning.

De route van de Santa Run spreekt dit jaar zeker tot de verbeelding: deelnemers beginnen bij Café Het Wapen van Huizen om daarna een route te lopen die dwars door het dorp voert. ‘De route dit jaar loopt weer dwars door het dorpscentrum. Deelnemers lopen twee rondjes op het drukste moment van de dag. Dat maakt de Santa Run dit jaar extra zichtbaar en feestelijk’, aldus één van de organisatoren, Sharon Manassen.

Belangrijkste sponsor van het evenement is de Ondernemersvereniging ’t Hart van Huizen. De ondernemersvereniging stelt voor de deelnemers ook nog een aantal leuke prijzen ter beschikking. Manassen benadrukt dat de Santa Run vooral ook een gezellig evenement moet zijn: ‘Het is leuk om mee te lopen met familie en vrienden, maar als schoolklas of als lid van een club is het natuurlijk ook hartstikke leuk om samen mee te doen’.

Hoe meer oude en jonge Kerstmannen deze Fun Run willen lopen, des te mooier. Rennen mag, maar gewoon lopen kan en mag uiteraard ook. Wil je meedoen, dan kun je je opgeven bij Sharon Manassen 06 – 26802149. Inschrijven kan ook via de website http://huizen.rotarysantarun.nl/. Het inschrijfgeld, de bijdrage voor het goede doel, is 12,50 euro, Kinderen en groepen krijgen korting. Voor dat geld krijg je een Kerstmanpak en loop je mee met een uniek evenement. Voor alle deelnemers is er na afloop een medaille. Na afloop van de loop kunnen deelnemers op de parkeerplaats bij het Wapen van Huizen nog even napraten met een hapje en een drankje.

De Rotaryclub organiseert deze Santa Run in overleg met de gemeente Huizen en een groot aantal vrijwilligers. Zo worden onder andere verkeersregelaars de komende periode getraind. Het is een fantastisch en vrolijk spektakel, dat vlak voor de Kerst ook in een groot aantal andere Nederlandse steden door Rotaryclubs wordt georganiseerd.

Rotaryclub Huizen is onderdeel van Rotary, een internationale serviceclub met wereldwijd 1.6 miljoen leden. Zij zetten zich in voor allerlei maatschappelijke doelen. In Nederland zijn meer dan 20.000 mensen betrokken bij dit netwerk. Rotary is onder andere de organisatie achter de actie “Help polio de wereld uit”, doet veel in ontwikkelingslanden aan water, medische en scholingsprojecten. Rotary is een van de clubs achter de shelterboxen die wereldwijd ingezet worden in noodgebieden. Op lokaal gebied zet Rotary zich vooral in voor kinderen en gezondheid, maar is ook veelal betrokken bij lokale voedselbanken en individuele hulp aan de mensen die het nodig hebben in onze maatschappij.