Kunstcafé Vitus met kerststukjes kerstmuziek en kerstverhalen

Blaricum - Als Dorinde Smit Duyzentkunst over kerst gaat vertellen hangt haar publiek aan haar lippen. Kerstverhalen van Dorinde zijn altijd heel bijzonder en raken vaak een gevoelige snaar. Ze komt op woensdagavond 13 december naar het Kunstcafé in het Vitus aan de Kerklaan 10 in Blaricum. Een andere kleurrijke gaste is Olga Dol, landelijk bekend wegens haar prachtige Venetiaanse maskers, maar nu laat ze speciaal voor deze gelegenheid eigengemaakte kunstzinnige kerststukjes zien. Kerstmuziek komt van het koor Timeless.

Dorinde Smit Duyzentkunst is en rasvertelster en is diep in de kerstsfeer gedoken. Ze komt erover vertellen in het Kunstcafé en laat haar publiek kennis maken met een indrukwekkende en boeiende voordracht. Kortom, voor een verantwoorde viering genoeg stof om in gedachten te houden.
Dorinde Smit Duyzentkunst heeft een lange ervaring als leerkracht en als presentator. Haar voordrachten staan altijd garant voor een plezierige wisselwerking tussen haar en haar toeschouwers.

Olga Dol is kunstenares en weet haar kunsttalenten goed te gebruiken bij al haar werk. Haar Venetiaanse maskers bijvoorbeeld zijn van een imposante schoonheid. Maar ze heeft meer in haar mars. Zo maakt ze elk jaar tegen de kerst opmerkelijke en zeer kunstzinnige kerststukjes. Ze ademen een speciale en persoonlijk sfeer. Geen ‘gauwklaar’ dingetjes met een dennenappel, een takje hulst en een kaarsje of waxinelichtje, maar een heus bouwwerkje waaraan je kunt zien dat er veel werk in het ontwerp gestoken is. Olga komt vertellen hoe ze het doet, zodat het publiek er wat kan opsteken.

Het afsluitende miniconcertje komt voor rekening van het koor Timeless onder leiding van Henri Boelen. Dit koor geniet een uitstekende reputatie. Speciaal voor het Kunstcafé is er een programma samengesteld van kerstrepertoire. Bekende en minder bekende melodieën zullen worden gezongen.
Het Kunstcafé krijgt een gezellige kerstaankleding, zo heeft Marita Steenbeek van het Vitus beloofd.
Aanvang 20.00 uur, toegang gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.