Kerstjazz in de Blaercom

Huizen - Het moest er een keer van komen: De sterren van het Blaercom Jazz Café Colette Wickenhagen en het Duo Saskia Laroo Warren Byrd in één programma in de Blaercom. Ze kennen elkaar al heel lang en zijn samen te horen op verschillende CD’s. Op zondag 17 december komen ze naar het dorpshuis om samen met bassist/pianist Nol van Bennekom en drummer Frans Meijer The Alan Easy Band te vormen.

Op verzoek van programmeur Nol van Bennekom zijn ze in het kerstrepertoire gedoken, een genre dat niet nadrukkelijk voorkomt in hun concerten, maar natuurlijk ook niet geheel onbekend is.

Colette Wickenhagen treedt voortdurend op in tal, van jazzclubs en op jazzfestivals. In 2007 kreeg ze een vererende uitnodiging om op een festival in Moskou op te treden. Ook was ze met de V.S.O.P Big Band de finale van twee openlucht festivals van De Graaf Wichman, die op 7 juni 2009 zijn derde editie beleefde. Haar eerdere optreden, samen met Clous van Mechelen, in de Blaercom maakte veel indruk.

Saskia Laroo is een van de bekendste internationaal doorgebroken trompetspelende vrouwen die al tal van jazzprijzen heeft gewonnen. Ze speelt ook saxofoon en contrabas. Saskia was o.m. een van de drie winnaars van de Under the Sky Competition op het Jazzfestival van Montreux. Ze treedt op in de hele wereld. Zo was ze beluisteren op The Jazz Affair in het Nepalese Katmandu. In 2011 ontving ze de Karmavoor Vredesprijs in India omdat ze onder het motto Music for Peace haar toernee liet doorgaan na de bomaanslag in Mumbay. In 2014 trad Saskia op tijdens het Harare International Festival of the Art in Zimbabwe. Daarvan is inmiddels een CD en een unieke DVD met de titel ,,Live in Zimbabwe” uitgebracht. Regelmatig reist ze naar de Verenigde Staten voor concerten waar ze door pers en publiek is uitgeroepen tot Lady Miles Davis of Europe.

De Amerikaanse pianist en zanger Warren Byrd is een musicus van naam, die met belangrijke jazzvertolkers als Archie Shepp en Charles McPherson heeft gespeeld. Hij treedt al vele jaren op met Saskia Laroo en hij was o.m. te horen op het North Sea Jazz Festival met de Charlie Parker Legacy Band. Hun jarenlange muzikale verbintenis werd uiteindelijk ook een liefdesrelatie en dit jaar zijn Saskia en Warren in het huwelijk getreden.

Het Blaercom Jazzcafé begint zondag 17 december om 15.00 uur, entree €10,00 inclusief bittergarnituur. Na afloop diner (‘Jazzbuffet’) voor €24,50 inclusief concert.