Lezing en nieuwjaarsborrel Gooise Academie

Laren - De Gooise Academie in Laren start 14 januari 2018 een unieke serie inspirerende lezingen. Door de ogen van gerenommeerde kunstkenners leer je op een andere manier naar kunst én de wereld om je heen kijken. Aansluitend is om 17.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Zondag 14 januari, 15.00 uur opent kunsthistorica Diana Kostman van Artemis Omnibus de reeks Academie Lezingen met een voordracht over conceptuele kunst. In de kunst van de 20e en 21e eeuw speelt het idee (het concept) een belangrijke rol. Niet langer is alleen het technische talent van een kunstenaar van belang, maar ook zijn vermogen om met verrassende ideeën te komen. 'De Pindakaasvloer' van Wim T. Schippers is hier een voorbeeld van.

Tickets: gooiseacademie.nl. Eveneens in Atelier Het Groene Huis is aansluitend om 17.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsborrel, waarbij iedereen van harte welkom is.

In 2018 komen bij de Academie Lezingen op de zondagmiddag of woensdagavond onderwerpen aan bod als Expositie Hermitage, Smaak, Max Lieberman, Wat is kunst?, Artelicious Henri de Toulouse-Lautrec en Kees Schrikker. Voor sprekers en data zie de agenda van gooiseacademie.nl.