Art Laren 2018

Laren - Art Laren wordt gehouden van vrijdag 15  juni tot en met zondag 17 juni 2017. De 23ste editie van de kunstbeurs vindt plaats onder bomen van de Brink van Laren en heeft het motto KUNST OP DE BRINK.  De kunstobjecten  worden weer gepresenteerd in luxe paviljoens.
De openingstijden zijn 11:00 - 18:00 uur
De toegang is gratis.

Dit jaar tonen 23  galeries uit eigentijdse en vooral toegankelijk werk van 105 kunstenaars uit o.a. Nederland, België, Burkina Faso en Rusland. Er zullen weer veel sculpturen te bekijken zijn. Art Laren blijkt de ideale plek voor kunst die buiten het meest tot zijn recht komt.

Sebastiaan Brinkhorst en Henny Salimans tonen een werkstuk, gebaseerd op het gedicht ‘Herinnering aan Holland’ van Hendrik Marsman.  Oud Tweede-kamer-lid Jacques Monasch lid presenteert o.a. impressionistische kunst uit Rusland. Portretten, geschilderd met Oost-Indische inkt op boekpapier van Thea van Dijk zijn er te zien. Realistische kunst is weer te bewonderen in het paviljoen van de gerenomeerde galerie Honingen. De Leerdamse meesterglasblazers Arie van Loopik en Gert Bullée tonen prachtig glaswerk. Er is ook betaalbare Afrikaanse kunst uit Burkina Faso te bekijken. De creatie van de Love Cherries van Vigelandzoon is een boeiend verhaal om te horen, zoals dat bij veel werk het geval is. Sylvi Schiller verrast met haar verfrissende en exclusieve ‘Art-eco’, met materiaal  uit de natuur. De nieuwste creatie van beeldhouwer Sergey Khorikov, ook genoemd de Russische Rodin, is de “Betoverde Wandelaar” in zijn “Jheronimus Bosch serie”. Er zijn stillevens van realistisch kunstschilder Roman Reisinger. die de schilderstechniek van de 17e-eeuwse oude Hollandse meesters toepast. Leon Strous toont zijn buitengewoon vaardig gemaakte en humoristische  sculpturen.

Dat Laren een kunstenaarsdorp is laten de 6 kunstenaressen van het Larens Kunst Collectief zien.

Laren is sowieso de moeite waard te bezoeken, omdat Singer Laren de Piet Oudolf tuin heeft geopend.

Op  15 juni wordt weer de Gooise Haring Party gehouden; daar treft de Larense elite en politiek de kunstwereld. Het is de ontmoetingsplek van kunst en cultuur in Laren. Iedereen is vanaf 17:00 uur van harte welkom.

Art Laren wordt georganiseerd door Kiwanis, een service organisatie die zich richt op hulp aan kinderen. De galeries van Art Laren sponsoren dit jaar de verbetering van een kinderziekenhuis in Zambia.