Workshop 'Communiceren met de pers'

Huizen - De meeste deelnemers aan de workshop 'Communiceren met de pers' zijn lid van een kunst- en cultuurorganisatie en schrijven een persbericht. Ze hebben allemaal hetzelfde probleem. Hoe goed hun persbericht informeert over een voorstelling, een concert of een tentoonstelling, de krant besteedt er geen of te weinig aandacht aan.

Herkent u dit probleem? Laat u zich informeren via de workshop ‘Communiceren met de pers’. Daarin legt cultuurjournalist Rudolf Hunnik uit hoe u een (beter) persbericht schrijft, hoe u contact maakt met redacties en waarom u Social Media nodig heeft.

Op zaterdag 27 januari 2018 geeft Rudolf Hunnik de workshop 'Communiceren met de pers' in het Prinses Irene Muziekgebouw in Huizen. Aanvang 10.00 uur.

In de workshop aandacht voor:
– Uitleg over standaardregels m.b.t. persberichten en het schrijven van een kort persbericht
– Aanbieden persbericht en contact leggen en onderhouden met journalisten en redacties
– Hoe ga je om met het publiceren van recensies, foto’s en krantenartikelen?
– Algemene tips. Do’s en don’ts

Over zelf publiceren:
– Hoe informatief is de website van je organisatie? Is de indeling wel goed? Staat er goede actuele informatie op? Hoe trek ik meer nieuwe lezers en leden?
– Het belang van Social Media als Twitter en Facebook. Wat is de functie en is het nuttig? Is het niet bewerkelijk?
– Dit laatste onderdeel bevat ook algemene tips en korte opdrachten.

Voor het vierde jaar geeft Hunnik deze informatieve workshop. Veel deelnemers gingen u voor en waardeerden deze workshop gemiddeld met het cijfer 8.

Heeft u belangstelling voor deze workshop? Schrijft u zich dan in. Tijd en plaats: zaterdag 27 januari 2018, om 10.00 uur in het Prinses Irene Muziekgebouw, IJsselmeerstraat 5 A, 1271 AA in Huizen www.prinses-irene.nl.
De kosten zijn 35 euro, inclusief hand-out, koffie en thee. De sessie duurt ongeveer 2 uur. Geef een antwoord op deze mail en ik stuur u een inschrijfformulier toe met de voorwaarden.

Rudolf Hunnik werkt als cultuurjournalist voor onder meer dagblad de Gooi- en Eemlander, Operamagazine.nl, Cultuurpers en als filmprogrammeur bij Pier K in Nieuw-Vennep. Voor meer informatie kijk op: ‘Communiceren met de pers’.

Rudolf Hunnik
journalist cultuur, programmeur, trainer
06-50628065
info@diversityathome.nl
www.diversityathome.nl