Rondje Cultuur

Eemnes - Rondje Cultuur start 2018 swingend met Vocalgroup Surprise uit Huizen o.l.v. de Eemnesser dirigent Paul Grob. Zij zingen een keuze uit de “evergreens” van de popmuziek, met een voorkeur voor liedjes met “soul”. Deze doorgaans zeer bekende liedjes worden door Vocalgroup Surprise gezongen in 3- of 4-stemmige arrangementen in de verdeling sopranen, mezzosopranen en alten. Misschien nog meer dan dirigent en arrangeur is Paul Grob ook zanger, en daarom voor Vocalgroup Surprise de eerste onder zijn gelijken. Vocalgroup Surprise zingt tijdens het Rondje Cultuur op donderdag 18 januari 2018 o.a. Killing Me Softly, Fragile, Lean On Me, Sweet Inspiration en meer.

Glaskunstenaar Ria van der Mik maakt swingende ontwerpen in Glas-in- lood.Zij begon 25 jaar geleden met het werken met glas en heeft in Blaricum en omstreken bekendheid verworven. Naast glas-in- lood ramen maakt zij ook verlichte wandobjecten. Zo creëerde zij voor de Dorpskerk het kunstobject ‘Vrouw bij de bron’. Tevens maakt zij Tiffany-lampen. Op dit moment is zij bezeten van het maken van Venetiaanse maskers in glas. Deze veelzijdiger kunstenares neemt u mee in haar boeiende verhaal over deze bijzondere kunst.

Cees Bakker maakte een tocht van 15.000 km. met eigen auto, door de binnenlanden van Zuid-Amerika. Door bergen, dalen en over bochtige (swingende) wegen in Equador, Bolivia, Peru, Chili en Argentinië. Dit is de 4e etappe van een WorldChallenge. We laten ons verrassen door zijn prachtige foto’s.

Wij hopen u allen op donderdag 18 januari te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.