Werk voor iedereen De voordelen van een flexibel wervingsbeleid

Huizen - Op woensdag 14 februari 2018 om 20.00 uur organiseert Rotary Gooimeer een seminar voor werkgevers in Het Huis van de Buurt, Draaikom 2, 1274 NS Huizen over de voordelen van een flexibele arbeidsmarkt.

Omdat er veel mensen zijn in Nederland die dolgraag willen werken, maar die niet voldoen aan het vaste rijtje functie-eisen: jong, recht van lijf en leden, flexibel, scherpe blik, goed gehoor, perfecte taalbeheersing, geestelijk en lichamelijk fit…

Hun beperking leidt tot een zogenoemde ‘afstand tot de arbeidsmarkt’. Een werkgever die ze toch een kans wil geven, draagt bij aan de ‘inclusieve arbeidsmarkt’, eventueel als onderdeel van een keuze voor ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’.

Het lijkt allemaal welzijnsjargon, maar de overheid heeft heel concrete voorzieningen bedacht om werkgevers te stimuleren deze mensen in dienst te nemen. Veel werkgevers zijn echter nog niet op de hoogte van de aanzienlijke voordelen van een ruimhartig en inclusief wervingsbeleid. En zelfs als ze het wél weten, dan blijft de vraag hoe je dit in de praktijk precies aanpakt.

Een maatschappelijke belang in combinatie met de zakelijke kansen… dat maakt inclusief werkgeverschap tot een onderwerp bij uitstek voor een Rotary seminar. Wij hebben een aantal specialisten en ervaringsdeskundigen uitgenodigd die de werkgever in één avond bijpraten over de hindernissen en de voordelen voor ondernemers die werk willen maken van de inclusieve arbeidsmarkt.

Interesse? Aanmelden kan via www.rotarygooimeer.nl of met een mail naar aanmelden@rotarygooimeer.nl