Kunstcafë Blaricum

Blaricum - Op woensdag 14 februari komen de trompettiste Saskia Laroo en de New Yorkse pianist Warren Byrd rond 16.00 uur vanuit Amerika aan op Schiphol. Precies op tijd om ’s avonds te komen optreden in het Kunstcafé in het Vitusgebouw aan de Kerklaan 10. Saskia en Warren hebben een CD gemaakt “Two of a kind” en zijn door de Werkgroep Kunstcafé gevraagd daarvan iets te spelen. Bassist Nol van Bennekom en drummer Frans Meijer zullen het duo in enkele stukken assisteren.

Saskia Laroo is een van de bekendste internationaal doorgebroken trompetspelende vrouwen die al tal van jazzprijzen heeft gewonnen. Ze speelt ook saxofoon en contrabas. Op de dag van de inhuldiging van koning Willem Alexander luisterde ze op uitnodiging met haar band, inclusief Warren Byrd, de receptie op van de Nederlandse ambassade in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Ook was ze met haar band een van de top-acts op het Harare International Festival of the Arts. Daarvan is een DVD verschenen, alsmede een CD. Regelmatig reist ze naar de Verenigde Staten voor concerten waar ze door pers en publiek is uitgeroepen tot Lady Miles Davis of Europe. Maar ze treedt ook op in Brazilië, India, Duitsland, China en tal van Afrikaanse landen. De Amerikaanse pianist en zanger Warren Byrd is een musicus van naam, die met belangrijke jazzvertolkers als Archie Shepp en Charles McPherson heeft gespeeld. Hij treedt in de hele wereld met grote regelmaat op met Saskia Laroo. In 2005 was hij nog te horen op het North Sea Jazz Festival met de Charlie Parker Legacy band.

De Blaricumse kunstschilder Ingrid Wiegers komt tijdens het Kunstcafé wat vertellen over haar werk en laat wat van haar schilderijen zien. Ze is een bekende verschijning in Blaricum, waar ze dagelijks met haar honden te vinden is. Ze is vermaard om haar prachtige portretten, waarvoor ze dan ook veel opdrachten krijgt.

"Bert Brugman vijf jaar later” is de titel van de presentatie die de nazaten Vincent en Joost Brugman komen geven over het ooit zo aanbeden Marionettentheater. Vijf jaar geleden traden ze op in de Blaercom. Sindsdien is er genoeg gebeurd voor een nieuwe kijk op de omroephistorie. Het Nederlands Marionettentheater bestaat nu 95 jaar. Vincent en Joost nemen natuurlijk beroemde poppen mee. De presentatie komt precies op tijd, want hierna vertrekken de marionetten naar Nijmegen om tentoongesteld te worden in het Museum MediaDrome.
Al met al belooft het weer een geweldige aflevering van het Kunstcafé te worden.