Rondje Cultuur

Eemnes - Noteer alvast in uw agenda de datum donderdag 15 maart voor de volgende editie van’ Rondje Cultuur’. Afgelopen editie in februari mochten we het 100ste optreden verwelkomen en hebben we de avond feestelijk afgesloten onder het motto: op naar het 200ste optreden! En dat kan met uw hulp, door te komen en te genieten van een gevarieerd avondvullend programma. De Hilt opent de deuren om 19.30 en de avond start om 20.00 uur stipt, de toegang is gratis.

Suprise!
Deze avond wordt het heerlijk swingen met Vocalgroup Suprise uit Huizen onder leiding van de Eemnesser dirigent Paul Grob. Zij zingen een keuze uit de “evergreens” van de popmuziek, met een voorkeur voor liedjes met “soul”. Deze doorgaans zeer bekende liedjes, zoals Killing me Softly, Fragile, Lean On Me & Sweet Inspiration, worden door Vocalgroup Surprise gezongen in 3- of 4-stemmige arrangementen in de verdeling sopranen, mezzosopranen en alten. Het koor was al aangekondigd voor 18 januari, maar op het laatste moment heeft men toen kunnen genieten van de saxofonist Paul Grob en zijn band. Deze keer treed hij echt op met zijn koor.

De vogelkunstenaar van het Gooi
Angeline Rijkeboer uit Blaricum maakt kleurrijke schilderijen, voornamelijk van dieren en met name vogels. ‘Schilderijen waar je vrolijk van wordt’, is een vaak gehoorde reactie. Ze volgde enkele jaren aquarellessen aan de Gooise Academie en ontdekte 15 jaar geleden de kleurkracht van acrylverf, dat sindsdien het medium is dat zij gebruikt. Tijdens ‘Rondje Cultuur’ komt Angeline graag vertellen hoe zij haar schilderijen opbouwt en laat ze afbeeldingen zien van haar werk.
Het derde optreden is nog een verrassing
Wij hopen u allen op donderdag 15 maart te ontmoeten in de Hilt, Hasselaarlaan 1c, 3755 AV Eemnes.