ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren viert Boomfeestdag | NH Gooi
  • Donderdag 15 maart 2018
  • Regio Laren

Traditiegetrouw viert Laren Boomfeestdag. Dit jaar op donderdag 15 maart. Wethouder Ton Stam plant dan samen met leerlingen van groep 6 van OBS De Ploeg een aantal bomen en vaste planten aan de Schapendrift in Laren. Ook strooien zij bloemenmengsels uit.

Tijdcapsule
Bij het planten van de bomen stoppen de leerlingen een tijdcapsule in de grond. In de capsule zitten brieven waarin de kinderen beschrijven hoe ze denken dat de wereld er over vijftig jaar uitziet.

Ook feest voor de bijen
Niet alleen met de bloemen, maar ook met de bomen en planten helpen we de bijen een handje met het verzamelen van nectar en stuifmeel. Van half april tot en met september staat er altijd wat in bloei. Vanaf het voorjaar ontluikt het bloemenmengsel en bloeien de sierappelbomen. En aan het eind van de zomer bloesemen de bijenbomen. In de periode daartussen staan er steeds andere vaste planten in bloei.

Programma
Wethouder Ton Stam heet de kinderen welkom. Daarna vertelt bomenexpert Hilbert Makkinga (Drielanden Bomen) iets over de bomen die geplant worden. En geven imkers van de VBBN Laren-Blaricum (Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren-Blaricum) de kinderen uitleg over bijen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren