Een samenspel van kunsten tijdens BEL Art

Eemnes - Donderdag 19 april opent om 17.00 uur de veelzijdige BEL Arttentoonstelling van Ans van Horssen – Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL Kantoor.

Als kind al raakte Ans van Horssen-Medema gefascineerd door foto’s die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar 17e kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden.
Van 1956 tot '61 volgde Ans de avondopleiding Publiciteit bij Academie Artibus. Daar leerde zij o.a. over camera- en Doka-technieken. Na haar opleiding heeft zij tot 1998 zelf haar filmpjes ontwikkeld en vergrotingen (tot 50x70) geprint, altijd zwart-wit.
De laatste jaren fotografeert Ans digitaal.Vooral lijnen en structuren blijven haar boeien.

Rineke Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in- of uit te schakelen. Een hele Kunst! Het is een kwestie van “Niet denken, gewoon DOEN, Niet kijken waar het op lijkt, dat leidt maar af. Laat de kwast dansen op het ritme van de muziek. Laat je verrassen!”

Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke.
Naast glas – in- lood ramen in opdracht maakt zij ook wandobjecten naar eigen ontwerp en lampen en maskers in de Tiffany-techniek.
Ria werkt graag met andere kunstenaars zoals keramische vogels die vervaardigd zijn door Margreet Bruins te Baarn, maar waarvan de vleugels van glas door Ria zijn gemaakt. Bij de Venetiaanse maskers werkt zij samen met steenhouwer Ruud van de Vliet uit Utrecht, die de sokkels heeft ontworpen. Ria is ook gespecialiseerd in het restaureren van glas - in - lood ramen.

De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien tijdens kantooruren in het BEL Kantoor (Gemeentehuis), Zuidersingel 5 in Eemnes.