Jazzlegende Scott Hamilton speelt in het Gooi

Regio - Het is bepaald geen alledaags gebeuren dat er een wereldberoemde Amerikaanse jazzsaxofonist komt optreden in Vernissage in Bussum. Maar toch wordt dit werkelijkheid. Saxofoon-icoon Scott Hamilton schuift op maandagavond 23 april aan bij de band ‘Iris & Friends’. Dat is al eens eerder voorgekomen, maar nog nooit in het Gooi.

Scott Hamilton is een van de laatste jazzlegendes van Amerika. Met zijn lyrische en zeer toegankelijke saxofoonspel spreekt hij miljoenen muziekliefhebbers over de hele wereld aan. Hij is geboren in 1954 in Providence (Rhode Island) en begon op zijn zestiende met saxofoonspelen.
Hij is de ontdekking van trompettist Roy Eldridge die hem in contact bracht met o.a. Anita O’Day en Hank Jones. Ook Benny Goodman was onder de indruk van zijn spel en contracteerde hem. Al gauw reisde Scott Hamilton met grote namen als Ella Fitzgerald, Rosemary Clooney, Benny Goodman en Tony Bennett over de hele wereld. Met Rosemary Clooney speelde hij op het North Sea Jazz Festival.

In de jaren negentig begon hij internationaal op te treden al solist in clubs en op jazzfestivals. Hij verhuisde eerst naar Londen, maar vestigde zich later in Italië. Hij heeft meer dan honderd albums volgespeeld. Regelmatig komt hij naar Nederland, waar hij o.m. optrad met het Metropole Orkest. In 2010 maakte hij met Rita Reys de CD ‘Young at Heart’.

De Vernissage is te vinden achter theater Spant!, Dr. Abraham Kuyperslaan 1A.
Entree: 15,-- euro. Tickets via iris@irisjazz.nl of info@vernissage.nl. Reserveren dringend aanbevolen. Het concert begint om 20.30 uur.

Voorafgaand aan het concert is er de mogelijkheid om te genieten van een voorjaarsbuffet vanaf 19.00 uur. Prijs: 25,--.Neem voor reservering hiervoor en info rechtstreeks contact op met de Vernissage info@vernissage.nl, tel. 0356916788).