Glorieuze toneelbewerking van ‘De Aanslag’ van Mulisch

Regio - Vanaf 20 april t/m 11 mei is in Theater in Zuyd in Bussum de toneelbewerking te zien van ‘De Aanslag’ van Harry Mulisch. Een voorstelling die het intrigerende en tragische verhaal vertelt van Anton Steenwijk.

Als twaalfjarige jongen maakt hij mee dat een NSB'er voor het huis van zijn buren wordt neergeschoten. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk, waardoor zijn vader, moeder en zijn broer door de Duitsers worden opgepakt en gefusilleerd. Anton komt dezelfde avond in een politiecel terecht waar hij een ontmoeting heeft met een bijzondere vrouw. De rest van zijn leven wordt Anton steeds opnieuw met zijn verleden geconfronteerd. Kenmerkend is de sterke plot die, als een spannende en intrigerende legpuzzel, uiteindelijk leidt tot de onthulling van de ware toedracht van gebeurtenissen.

Regisseur Peter van Bokhorst heeft gekozen voor een sobere aanpak. Een keuze die behoorlijk goed uitpakt, want zowel het spel als het toneelbeeld zijn krachtig en abstract. Heel effectief en intelligent zijn ook de romanpersonages in elkaar geschoven door bewerker Léon van der Sanden. Roman en voorstelling staan daardoor glorieus naast elkaar.

Op 4 mei, aansluitend aan de Dodenherdenking op de Dam, opent om 21.00 uur een groot aantal theaters in Nederland de deuren voor diverse theatervoorstellingen die inhoudelijk gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Ook het Noord Hollands Toneel is dit jaar door ‘Theater na de Dam’ uitgenodigd om mee te doen. Het stuk is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Wees er snel bij, want een aantal voorstellingen zijn al uitverkocht.

zo 22 en zo 29 april en vr 4 (21.00) en vr 11 mei.
Theater in Zuyd, Lange Heul 149a (ingang Akkerlaan/ achter Lidl), Bussum
aanvang 20.15 uur / zondag alleen matinee om 15.00 uur
Reserveren en meer informatie: www.nhtoneel.nl