VrijdagAvondmuziek in het teken van Georg Friedrich Händel

Huizen - Op vrijdagavond 20 april 2018 zal het volgende concert plaatsvinden in de serie VrijdagAvondmuziek in de Nieuwe kerk in Huizen. Tijdens dit concert zullen werken worden uitgevoerd van Georg Friedrich Händel (1685 – 1759) door sopraan Paulien van der Werff, barokvioliste Ingrid Lubbers en organist/klavecinist Richard Vos.

Händel wordt weleens spottend ‘broodschrijver’ genoemd. Dit geldt zeker niet voor de werken die tijdens dit concert zullen worden uitgevoerd. De Neun Deutschen Arien voor sopraan, viool en continuo, waarvan Paulien van der Werff er een viertal van zal uitvoeren, zijn van ongekende schoonheid. Naast de Arien zal Van der Werff ook de kleine – zelden uitgevoerde – cantate Salve Regina voor sopraan, strijkers en continuo uitvoeren.

Naast vocale werken staan er ook een aantal instrumentale werken geprogrammeerd. Händel componeerde in het totaal 8 suites voor klavecimbel. Richard Vos zal enkele delen uit de laatste suite in f-Moll spelen. Deze suites voor klavecimbel staan te boek als vroege werken. In 1720 werden ze voor het eerst uitgegeven.
Samen met violiste Ingrid Lubbers zal Vos de Vioolsonate in D en het Allegro in c-Moll uitvoeren.

Het concert op vrijdagavond 20 april begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een deurcollecte waarvan de opbrengst bestemt is voor de musici. Na het concert kunt u onder het genot van een glas wijn of fris nog even napraten.