ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 13e Atelierroute Laren | NH Gooi
  • Zaterdag 26 mei 2018
  • Regio Laren

Op initiatief van hoofdsponsor Bertram Terpstra, architect en drijvende kracht achter Designa Architectuur en Interieur in Laren, komt de Stichting Atelierroute Laren dit jaar voor het eerst met een publieksprijs! De 13 atelierroute Laren wordt gehouden op 26 en 27 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur

Welke kunstenaar vindt u opmerkelijk verrassend, verwonderlijk, spannend, grappig, actueel, of inspireert u het meest. Terwijl u de 42 ateliers bezoekt, kunt u dat helemaal zelf uit maken. De winnende kunstenaar krijgt 1000 euro!

Er komt dat weekend een speciale website waarop u uw keuze kenbaar kunt maken. Onder goede inzenders verloot de Atelierroute Laren samen met Designa: ‘Een zomers (kunst) dagje uit naar Den Haag’! U bezoekt de tentoonstelling ‘Max Liebermann, een zomers impressionist’ in het Gemeentemuseu.. U krijgt een exclusieve rondleiding. ’s Middags luncht u in de Hofstad en daarna brengt u een bezoek aan Museum Voorlinden in Wassenaar ( met die prachtige tuin van Piet Oudolf ). Ook hier een
exclusieve rondleiding en afsluitend een gezellig diner in Grand Hotel
Huis ter Duin in Noordwijk .

Voorafgaand aan de 13e Atelierroute Laren verschijnt er op 16 mei 2018 opnieuw een full-colour kunst-glossy, mogelijk gemaakt door, Designa Architectuur en Interieur, vele Larense bedrijven en de Stichting Gifted Art. Het Art Magazine 13 verschijnt in een oplage van 7.000 exemplaren en zal in Laren gratis huis-aan-huis worden verspreid. De redactie, tevens het stichtingsbestuur bestaat uit Marlinda Renes, Leo Janssen, Hetty Eijbers, Elize van der Werff en Lilian Hesp. Het 84-pagina’s tellende kunsttijdschrift gaat niet alleen over de deelnemende Larense kunstenaars , hun ateliers en hun werken, maar zet ook Laren als dorp van kleurrijke kunsten op de kaart. Met specials over de Singertentoonstelling ‘Geschilderde tuinen, ’Opvallende windwijzers in Laren, het succes van Gitte Spee, de gerestaureerde Villa Rietvink aan de A-1, de Johanneskerk, Gooise galeries in de omliggende dorpen, de populaire rubriek ‘Het hangt aan de muur bij’, het Museum voor valse kunst in Vledder, een bezoek aan de Max Liebermann tentoonstelling in Den Haag en Villa Liebermann am Wannsee in Berlijn, tuinarchitect en winnaar van de Singerprijs 2018 Piet Oudolf en o.a een gastbijdrage van bladendokter/columnist Rob van Vuure.

Dit jaar is er ook een bijzondere samenwerking met de Stichting Papageno van Jaap en Aaltje van Zweden door middel van een expositie in het Papageno Huis aan de Naarderstraat in Laren.

Meer informatie over de 13e Atelierroute Laren kunt u vinden op www.atelierroutelaren.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren