ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Korenfestival 2018 | NH Gooi
  • Zondag 17 juni 2018
  • Regio Laren

Zondag 17 juni 2018 is er voor de achtste keer een sprankelend Korenfestival in de Sint Jansbasiliek van Laren NH. Op deze dag is er speciale aandacht voor klassieke koormuziek. De mooiste composities van bekende en minder bekende componisten worden uitgevoerd door o.a. Voces Cyriaci uit Hoorn (tijdens de Mis en concert) en ‘Vocalise’ uit Ede. (alleen concert) Ook de vrouwenschola Hildegard (van het Vocaal Theologen Ensemble) treedt op. (concert) Bas Groenewoud speelt piano en orgel.

Organisator is de Stichting Koormuziek Laren, die zich ten doel stelt de klassieke koormuziek te promoten, zoals die vroeger vaak in de kerk te horen was. Inmiddels zijn er vele topkoren uit Nederland, Duitsland en België komen zingen tijdens het Korenfestival. Vaak waren er koren met kinderen.

In 2014 is door organist en componist Wouter van Belle speciaal voor het Larense Korenfestival een hymne gecomponeerd. (Hymn to St. John) Dit stuk wordt elk jaar uitgevoerd door één van de koren. Deze keer is de eer aan Voces Cyriaci.
Kerkgangers en concertbezoekers zijn van harte welkom. De toegang is gratis met na afloop een deurcollecte. Informatie per mail: info@zingeninlaren.nl of telefonisch: 06 1 222 95 40. (artistiek leider Ton Philips).

Zondag 17 juni 2018
10:00 Feestelijk gezongen H. Mis
14:30 Zondagmiddagconcert


Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren