ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fado zangeres Daisy Correia in de Boerderij | NH Gooi
  • Zondag 27 mei 2018
  • Regio Huizen

Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 27 mei 2018 in de Boerderij in Huizen haar programma ‘Balans in mijn fado’. Deze fadista die met grote namen het podium deelde o.a. met Ana Moura, Fernando Lameirinhas, Lenny Kuhr en Stef Bos met wie ze zelfs een duet opnam, sluit haar eigen theaterseizoen en die van de Boerderij of deze zondagmiddag af.

In haar nieuwe theaterreeks ‘Balans in mijn fado’ balanceert deze bevlogen vertolkster van dit repertoire over liefde en lot, tussen haar twee culturen twee landen en twee talen. Het publiek heeft in het verleden zijn waardering uitgesproken voor de sound en het gevoel van de prachtige stem van Correia en heeft haar daarnaast weten te motiveren om de Nederlandse taal meer te integreren in haar fado.

In beide talen laat ze nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade (weemoed) gaan. Het leven is niet alleen verdriet maar ook geluk, vriendschap en mooie momenten. Bestaande fado’s werden in het Nederlands vertaald en Nederlandse nummers in het Portugees. Hoe klinkt een bekende fado van Amália Rodrigues in het Nederlands en o.a. “Als de liefde niet bestond” van Toon Hermans in het Portugees. Peter Slager (BLOF) vertaalde voor Correia het winnend Portugees Songfestival lied van afgelopen jaar. Deze brengt ze op haar eigen wijze samen met haar pianist Frank Keijzer en António Costa op de Portugese gitaar.

Met haar stem, de verhalen, het gevoel, de emoties en de saudade neemt Daisy Correia haar publiek mee naar een mooie balans van twee landen. De voorstelling ‘Balans in de fado’ is een aanrader om te bezoeken ook voor diegenen die onbekend zijn met de Portugese fadomuziek.

Het optreden begint om 16:00 uur en kaarten (à € 18,00) zijn te bestellen bij www.deboerderijhuizen.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren