ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Eindexpositie cursisten Atelier Stawicki | NH Gooi
  • Zaterdag 30 juni 2018
  • Regio Huizen

Elk jaar sluiten de cursisten van Atelier Stawicki het seizoen af met een thema-expositie. Dit jaar is de eindexpositie in het Gemeentehuis in Huizen en het thema is ‘Vrijheid’, want vrijheid is een groot goed. Vrijheid wekt bij iedereen een ander beeld op en dat is te zien bij deze expositie.
 
Het thema is aan het begin van het jaar gekozen en alle cursisten hebben het hele seizoen de tijd gekregen om hierover na te denken. 'Alle cursisten' wil dus zeggen zowel beginners als gevorderden. Allemaal hebben zij gebrainstormd en hebben dit vertaald naar hun eigen werk. Het thema mocht in de breedste zin genomen worden, wat verrassende resultaten heeft opgeleverd.  Zo is er werk te zien gemaakt met acrylverf, olieverf, gemengde technieken en potlood, zowel op papier, paneel als op doek. Het werk is realistisch, abstract of figuratief. De expositie is een duidelijke afspiegeling van de cursus, waar beginners en gevorderden naast elkaar werken. Materiaalkennis is een belangrijk onderdeel, zodat men met alle materiaal kan werken. Men leert hierbij zijn of haar eigen stijl ontwikkelen. Dit kan abstract of realistisch zijn. Natuurlijk bevat de cursus ook een behoorlijke dosis plezier en enthousiasme en dat is duidelijk tijdens deze expositie te zien.
 
Alle cursisten hebben op hun manier het thema ‘Vrijheid’ vertaald en dit geeft de expositie eigenheid en kracht. Schilderen geeft vrijheid. Vrijheid van denken en vrijheid van uiten. Neem eens de vrijheid om een andere wereld binnen te gaan, de wereld van de creativiteit en, wie weet, inspireert het  wel.
 
Deze cursisten laten dat zien: Mirjam Schütz, Maya van der Linden, Dennis Gehring, Bianca van der Kieft, Hannie Veenekamp, Jacqueline van de Steeg, Marianne van der Vate, Charissa van der Kieft, Yvette Rigter, Yvonne Hulsbos, Regina te Nuijl-Meijer, Wout van Willigenburg, Jos Glandorff, Karin de Visser, Annemarie Brouwer, Rida van de Zand, Adri Dankers, Edith Veerman, Lidi Heeres, Jolande Ferwerda, Gery Bax, Jannie van Galen, Eef Bakker, Ankie van de Riet en José Adam.

De expositie ‘Vrijheid’ is van 1 tot en met 30 juni 2018 te bezichtigen tijdens openingstijden in het gemeentehuis Huizen, Graaf Wichman 10 in Huizen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Atelier Stawicki via www.atelierstawicki.nl of per mailen atelierstawicki@gmail.com.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Beatsensation | Vandaag om 20:00.
  • Ryan Vons.
  • 300 Kilo | Vandaag om 21:00.
  • Jan-Willem van Beers, Marc Reitsma en Ramon Bakker.
Net gemist?

NH Gooi In Business

Vandaag om 17:00.

Terugluisteren