ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Schaapscheerfeest 2018 | NH Gooi
  • Zaterdag 02 juni 2018
Foto: Bart Siebelink GNR
Foto: Bart Siebelink GNR

Het Goois Natuurreservaat organiseert op zaterdag 2 juni, van 10:00 – 16:30 uur, weer zijn jaarlijkse schaapscheerfeest. We luiden de zomer in met een dag vol activiteiten bij de Schaapskooi in Blaricum. Natuurlijk wordt de schaar gezet in de dikke wollen vacht van de kudde Drentse Heideschapen maar er zijn ook een aantal demonstraties schapen drijven. Daarnaast zijn er nog allerlei andere leuke activiteiten voor het hele gezin.

Op deze dag laat Toon Coensen, herder van het Goois Natuurreservaat, een aantal keer zien aan het publiek hoe hij samen met zijn border collies de schapen drijft. Dit doet hij op het veld naast de kooi. Ook zijn er een aantal workshops georganiseerd waar je kunt leren mooie én nuttige dingen te maken met de vachten die de schapen niet meer nodig hebben. De kinderen kunnen zich laten schminken, knutselen met schapenwol, een herdersstaf maken of lekker springen op een springkussen.

Natuurmarkt
Naast het knippen van de schapenvachten en de activiteiten is er ook een natuurmarkt. Op deze natuurmarkt maken bezoekers kennis met verschillende 'groene' organisaties uit het Gooi. Zij laten zien hoe ze met de Gooise natuur bezig zijn en er worden streekproducten verkocht. Zoals bijvoorbeeld honing van de Imkervereniging Laren-Blaricum.

Gratis toegang
De toegang voor het Schaapscheerfeest is gratis. Een financiële bijdrage voor Goois Natuurreservaat ter plekke wordt wel zeer op prijs gesteld en bezoekers kunnen natuurlijk Gooise natuurbeschermer worden voor €30,- per jaar.
Voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Hiervoor kunnen bezoekers voor 7,50 euro een stempelkaart kopen.

Aan de inwendige mens wordt ook ruim aandacht besteedt: Barista Marco is met zijn Gooische Koffiebus aanwezig voor een kop koffie, thee, limonade en wat lekkers. Er is een pannenkoekenkraam, een broodjeskraam en traditiegetrouw verzorgt IJssalon De Hoop de ijsjes. De catering is tegen betaling.

Parkeren en vervoer naar de kooi met boerenkar
De Schaapskooi ligt op de Blaricummerheide achter restaurant Tafelberg aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. En is het beste wandelend, fietsend of met het openbaar vervoer te bereiken.

Parkeergelegenheid voor auto’s is er op de parkeerplaats naast restaurant de Tafelberg maar dit jaar ook op de grote parkeerplaats bij restaurant De Goede Gooier. Vanaf daar rijdt een boerenkar alle bezoekers gratis heen en weer naar de schaapskooi.

Het is niet toegestaan om auto's langs de Boissevainweg te parkeren.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren