ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Geloven in vrijheid | NH Gooi
  • Zaterdag 23 juni 2018
  • Regio Laren
De Johanneskerk in Laren
De Johanneskerk in Laren

De Johanneskerk, het bijna 500 jaar oude kerkje aan de Naarderstraat in het centrum van Laren, zet op zaterdag 23 juni vanaf 10.00 uur de deuren weer wijd open.

Op deze zaterdag zal niet alleen het thema ‘Geloven in Vrijheid‘ via een expositie in beeld worden gebracht, maar zullen meer dan 1000 wandelaars van de Gooise Wandelvierdaagse op een aparte wijze de kerk bezoeken: er dwars doorheen, via de voordeur erin en aan de zijkant er weer uit! De wandelaars maken zo op een leuke manier kennis met de Johanneskerk en ontvangen bij hun passage, een folder over dit pittoreske kerkje.

De expositie die op deze 23e juni van start gaat, gaat over geloven in vrijheid. Aan de hand van een achttal affiches, die voor in de kerk op houten ezels worden geplaatst, wordt een aanzet gegeven voor een onderlinge discussie over dit thema; wat is eigenlijk geloven in vrijheid, wat is vrijheid, hoeveel vrijheid beleef je in je geloof welk dat ook moge zijn, geloof jij in vrijheid, ben ik wel vrij om te geloven wat ik wil? De begrippen ‘geloven’ en ‘vrijheid’ kunnen op verschillende wijze worden bekeken en besproken. De bezoekers kunnen hun mening op kleine briefjes schrijven die bijeen worden gebracht en na afloop van deze expositie, eind september, zowel in de Johanneskerk als via de website en facebook worden gepresenteerd.

Ieder jaar wordt in de zomermaanden op zaterdagmiddag de Johanneskerk van 12.00 tot 17.00 uur voor bezoekers opengesteld. In 2018 zal dat zijn van 23 juni (dan van 10.00 uur tot 17.00 uur) tot en met de zaterdag van Open Monumentendag, 8 september.

Deze activiteiten in de Johanneskerk worden georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren-Eemnes (PGLE)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren