ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Pure Magie op de 15 editie van Bussum Cultureel | NH Gooi
  • Zondag 16 september 2018
  • Regio Bussum
Foto: Bussum Cultureel
Foto: Bussum Cultureel

In september is het weer zover. Dan vindt de 15e editie plaats van Bussum Cultureel, het jaarlijkse cultuurfestival. Een combinatie van de Amsterdamse Uitmarkt, de Parade en het Preuvenement op Bussumse schaal. Een fenomeen dat elk jaar meer bezoekers trekt uit ’t hele Gooi. Dit jaar staat het festival in het thema PURE MAGIE. Op alle drie dagen wordt de bezoeker verrast door vele magische elementen in de programmering. Het evenement is op 14, 15 en 16 september 2018

3 dagen Pure Magie
Binnen het programma is veel ruimte voor livemuziek, film, dans, theater en kunst. Vrijdag 14 september kunnen de bezoekers genieten van een magische openluchtbioscoop onder de sterren in de tuin van de Tindalvilla. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Wilhelminakerk.

Op zaterdag 15 september is van 11 tot 24 uur op verschillende locaties livemuziek, dans, kunst en theater te horen en te zien. Er staan weer vele podia en theater-tenten verspreid door het centrum met meer dan 50 optredens van regionale amateurs en professionele artiesten.

En er is uiteraard een grote Culturele Markt met een uitgebreid creatief, cultureel en puur aanbod.

Dit jaar is er ook veel te doen voor de kinderen. Op het Wilhelminaplantsoen staat een knus kinderplein met vele workshops, is er een sprookjespuzzeltocht en kunnen ze aan het einde van de dag genieten van een kindervoorstelling.

Schrijversdorp Bussum
2018 is een jubileumjaar voor het regionale festival en dat vieren ze door een nieuw aandachtgebied aan het festival toe te voegen: Een Taalplein. Want Bussum is niet alleen hart van het Gooi maar kent ook een verleden als schrijversdorp. Op het Taalplein worden de vele facetten van taal uitgebreid onder de aandacht gebracht. Het Taalplein krijgt een prominente plaats in het hart van Bussum Cultureel.

Kunst, Live muziek en theater op zondag
Op zondag 16 september staat vanaf 11 uur de Art Fair Gooise Meren op het Wilhelminaplantsoen met werk van professionele kunstenaars uit Bussum, Muiden, Muiderberg, Naarden en omstreken. Op het Wilhelminaplantsoen is de hele dag muziek te horen en staan vele kinderactiviteiten op het programma, zoals een graffiti-workshop. Het Bruggenconcert pakt dit jaar grootst uit: het wordt een uniek concert met temperament volle licht klassieke muziek met een verhaal voor jong en oud. Ook hebben we enkele theatervoorstellingen met een Parade-achtige opzet.

De Langste Eettafel
Het weekend wordt als vanouds afgesloten met de Langste Eettafel in de Kapelstraat. Aan deze unieke lange tafel is ruimte voor 400 gasten die een menu met 7 kleine gerechten krijgen aangeboden. Deelnemende cateraars zijn L’Affetto, Streetfood City, Leuk, Novel, La Cave, Trev’sSoep en Atlantique.

Deelnemen
De organisatie is nog bezig met de definitieve invulling van het programma. Het wordt in ieder geval weer bijzonder en gevarieerd, mede door de nauwe samenwerking met de Stichting Kunstkring Artes, Spant!, Filmhuis Bussum en dankzij de vele sponsoren. Het projectteam is altijd bezig met uitbreiding en verbetering van het programma. Wilt u deelnemen aan de Culturele Markt, de Art Fair Gooise Meren of wilt u optreden? Meldt u snel aan via onderstaande www.bussumcultureel.nl . Wilt u meehelpen met de organisatie van dit unieke evenement? Stuur een mail naar mail@bussumcultureel.nl

Over ons:
Bussum Cultureel is een jaarlijks festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur dat de gemeente Gooise Meren rijk is, kunnen bewonderen, zoals muziek, film, dans, theater en beeldende kunst. Met natuurlijk gezellig eten en drinken.
In het weekend van 14, 15 en 16 september vindt de 15e editie van Bussum Cultureel plaats. Door een nauwe samenwerking met onder andere Stichting Kunstkring Artes, Filmhuis Bussum, Spant!, de Gooise Muziekschool en de Nieuwe Muziekschool kunnen we een mooi gevarieerd programma aanbieden. Alle activiteiten van het festival zijn gratis te bezoeken. Volg ons op www.facebook.nl/bussumcultureel of kijk op www.bussumcultureel.nl voor de actuele programmering.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren