ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent In Memoriam Avond op de Blaricumse begraafplaats | NH Gooi
  • Vrijdag 09 november 2018
  • Regio Blaricum

Op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg te Blaricum wordt elk jaar een herdenkingsavond gehouden, waarbij overledenen worden herdacht door vele lichtjes bij de graven te ontsteken.Deze bijeenkomst is geïnspireerd op de eeuwenoude traditie van Allerzielen, die steeds op 2 november wordt gevierd bij de Rooms Katholieke kerk.

Deze alternatieve In Memoriam Avond, die steeds op een aangepaste datum plaatsvindt, trekt elk jaar veel belangstellenden van alle gezindten. Dit jaar zal opnieuw worden samengewerkt met de Historische Kring Blaricum, waarbij dia´s en foto’s van graven worden getoond van gedenkwaardige mensen die rusten op deze begraafplaats. Het betreft o.a. kunstenaars, musici, architecten, wetenschappers, bekende televisie persoonlijkheden en belangwekkende dorpsgenoten.

De herdenkingsavond is op 9 november 2018 van 17.30-21.30.
De presentatie zal worden gehouden in een verwarmde tent en bestaat uit afbeeldingen van de collectie Beeldbank Blaricum, waarbij vele herinneringen maar ook eerbetoon een belangrijk aandeel vormen. Hoewel alle overledenen voor nabestaanden belangrijk zijn, is een keuze gemaakt voor mensen die enige betekenis hadden voor ons land of dorp.

De herdenkingstent wordt beschikbaar gesteld door Dutch Party Company. In de aula wordt een warm kopje koffie of thee aangeboden. Hoewel de avond wordt georganiseerd door enkele vrijwilligers, is enige hulp welkom, onder andere door het plaatsen van vele lichtjes bij de graven.

Ook kinderen zijn van harte welkom, mits onder begeleiding.
Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woensbergweg 11 te Blaricum.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren