ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Expositie Bianca Landgraaf in Papagenohuis | NH Gooi
  • Zaterdag 17 november 2018
  • Regio Laren

Na de succesvolle eerste editie in 2017 organiseert Bianca Landgraaf van 17 november tot en met 9 december 2018 voor de tweede keer een groepstentoonstelling in het Papageno Huis in Laren. Enkele vertrouwde gezichten zullen in de concertzaal van het Papageno Huis nieuw werk exposeren. Het Papageno Huis helpt jongeren met autisme in een vertrouwde omgeving een plek te vinden in de maatschappij.

De bijzondere sfeer in dit huis, dat geheel in het teken staat van de jongeren, spreekt Bianca Landgraaf zeer aan. Met veel enthousiasme stelt zij daarom wéér een verrassende tentoonstelling samen in de sfeervolle concertzaal. Schilderijen worden geëxposeerd van ANNEKE ELHORST en MIRIAN JACOBS.

ANNEKE ELHORST schildert stillevens van alledaagse voorwerpen, bijvoorbeeld een kom of een schaal, waarbij het object sterk uitvergroot is weergegeven. Op het eerste gezicht lijkt haar werk fijnschilderkunst, maar de composities zijn opgebouwd uit redelijk grove penseelstreken. Haar landschappen, vaak verstilde zeegezichten of polderlandschappen met een nevelige atmosfeer, hebben net als de stillevens een zacht diffuus licht, waardoor de werken een poëtische uitstraling krijgen.

De natuur vormt ook de belangrijkste inspiratiebron voor de schilderijen van MIRIAN JACOBS, voor wie het creatieve proces een voortdurend experiment is. Haar innerlijke beleving brengt zij op abstracte wijze over in expressieve kleurrijke werken met een grote gelaagdheid. Een zoektocht vol gevoel en intuïtie naar de juiste spanning en harmonie in een compositie.

Daarnaast toont Bianca Landgraaf beelden van GERARD HÖWELER, ANNETTE JALILOVA, GERRIT LANGEDIJK, LE THI HIEN en MIEKE PONTIER. Beeldhouwer GERARD HÖWELER creëert, in zijn waterstenen, contrasten in steen, waarbij hij het licht binnen i n de steen tracht te vangen. Glad gepolijste openingen contrasteren met de ruwe, door de natuur gevormde huid van de steen. Voor de bronzen beelden van ANNETTE JALILOVA (FR) vormt het vrouwelijk lichaam een grote inspiratiebron. Als danser en choreograaf s peelt zij met de ruimte, waarbij zij b ewegingen vormgeeft in een vloeiend lijnenspel. Sterk geabstraheerd, zijn de vrouwenfiguren getransformeerd tot krachtige statements van een serene schoonheid. GERRIT LANGEDIJK (1930 - 2014) creëerde vormen in steen en b rons die uit twee componenten bestaan. Twee menselijke figuren die samensmelten, in een omhelzing. Zij werden voor hem het uitgangspunt van zijn groei van figuratie naar abstractie. Hij maakte harmonieuze complexe beelden. Samengesmolten tot één beeld vorm en zij gestileerd strakke objecten met een krachtige eenvoud. Hij heeft een klein maar hecht oeuvre opgebouwd, waarvan nog enkele beelden te koop zijn. LE THI HIEN is een Vietnamese kunstenaar die in Hanoi woont. Zij werkt 3 maanden van het jaar in het atelier van Gerard Höweler in Amsterdam. Als zielsverwanten bewerken zij de hardste materialen. Afgelopen zomer hakten zij samen een beeld van 700 ton dat geplaatst gaat worden in de Anninghahof in Zwolle. Le Thi Hien bewerkt ieder materiaal: steen, metaal o f klei, zacht of hard. De materialen gaan een spel aan van glijden en draaien. Zij zegt over zichzelf: ‘Ik werk in metaalplaten alsof ik papier vouw, om een andere dimensie te geven aan de luchtigheid van papier, om het een gevoel van stevigheid, sterkte en importantie te geven. IJzer, zwaar en stevig, wordt licht, kwetsbaar en gaat bewegen.’

Voor haar objecten in glas en keramiek vindt MIEKE PONTIER inspiratie in reizen en in de natuur. Gefascineerd door natuurkrachten in bijvoorbeeld Noorwegen, vertaalt zij winterse natuurimpressies tot sobere strakke objecten in koele kleuren. Daarnaast verraden kraalvormen en objecten in een warm palet duidelijke Afrikaanse invloeden. De essentiële vorm van een kraal symboliseert voor haar het echte Afrika, waar kralen e en ceremoniële functie vervullen. In haar laatste werk zijn alle invloeden terug te vinden.

Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op : blog.galeriebiancalandgraaf.nl.

Ook deze keer zal een deel van de opbrengst van de verkooptentoonstelling ten goede komen aan het Papageno Huis.

Bianca Landgraaf
Openingstijden expositie: M 06 - 27080353
Zie voor meer informatie E info@galeriebiancalandgraaf.nl blog.galeriebiancalandgraaf.nl

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren