ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Friese avond | NH Gooi
  • Vrijdag 19 oktober 2018
  • Regio Hilversum

De Friese Vereniging “Frysk en Frij” voor Gooi- en Eemland, gevestigd in Hilversum, organiseert op vrijdag, 19 oktober 2018 een Friese avond in de ‘Brasserie’ van “Nieuw Kerkelanden”, Franciscusweg 137, 1216SB te Hilversum.
De bijeenkomst begint om 20:00 uur (zaal is open vanaf 19.30 uur).

Voor deze eerste Friese avond in het winterseizoen 2018-2019 zijn de verhalenverteller en schrijver Mindert Wijnstra en zanger/accordeonist Joop de Jong uitgenodigd.

Mindert Wijnstra brengt een avondvullend programma met oude volksverhalen.
De meeste van deze volksverhalen spelen in Friesland, maar er zijn ook buiten de provincie altijd wel een paar bij uit de plaats of de omgeving waar verteld wordt. Mindert Wijnstra is een kenner bij uitstek van streekverhalen. In 1997 publiceerde hij de bundel ‘It Kweade Wiif Fan Hylpen’ met zestig verhalen waarvan nog sporen terug te vinden zijn in stad en dorp, zoals het Sint Petrusbeeld van Workum, het poepekrús bij Hardegarijp of de moordenaarsboom bij Balk.

Tussen de verhalen door speelt en zingt de accordeonist Joop de Jong meezingers. Het belooft een gezellige avond te worden. Om echter volop te kunnen genieten van de volksverhalen is enige kennis van de Friese taal wel vereist.

Belangstellenden, leden zowel als niet-leden, zijn van harte welkom. De toegangspriis is voor leden € 5,00 en voor niet-leden € 10,00.
Ook de “diskes” (kraampjes) met Friese culinaire en literaire producten (Oranjekoek, suikerbrood en Friese boeken) zijn deze avond weer volop aanwezig.

Nadere inlichtingen via tel. 035 – 6218626

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren