Fragment gemist

Hele uitzendingen kunt u binnen twee weken terugluisteren door het betreffende programma op te zoeken via de programmagids.

NH Gooi Zaterdag - Column Sicko Heldoorn

Vandaag geven we de microfoon aan Sicko Heldoorn, sinds afgelopen maart waarnemend burgemeester van de gemeente Huizen. Hij vertelt over de ramp die zich vorige week afspeelde op het Eemmeer. Over de enorme hulpverleningsactie, de vermiste bemanningsleden van het vrachtschip, de 40 kinderen die op vakantiekamp waren.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Wandeling naar Laarder Wasmeer

Zondag 15 juli kunt u, o.l.v. een gids (de Gooise Natuurwacht) een leuke wandeling maken in een veelzijdig gebied met hoogteverschillen, zandverstuivingen, een bijenkorf en het Laarder Wasmeer. Een gebied met een rijke historie. Deze wandeling is extra bijzonder omdat het Wasmeer alleen onder begeleiding toegankelijk is. Vertrektijd: 14.00 uur vanaf theehuis ’t Bluk op de Zuiderheide nr. 2, en u bent ca. 2 uur onderweg. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig, Bij ons in de uitzending Hans Hoes. Meer informatie: vriendenvanhetgooi.nl

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Media expert over de eerste vrouwelijke burgemeester in Nederland

Bas Agterberg van Beeld en Geluid in Hilversum duikt voor ons regelmatig in het uitgebreide archief van onze mediahistorie. Afgelopen week werd Femke Halsema beëdigd als de eerste vrouwelijke burgemeester van Amsterdam, maar de eerste keer in Nederland dat een vrouw burgemeester werd is 71 jaar geleden.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Patricia Snel over haar thriller Expat Exit

‘Expat exit’. Zo heet de nieuwe thriller van auteur Patricia Snel. Vanmiddag signeert zij haar boek bij Bruna in de Kerkstraat in Huizen. Maar voor die tijd is ze nog even hier te gast, bij de NH Gooi Zaterdag.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Woning beveiliging

Vraagt u zich ook wel eens af of uw woning goed beveiligd is? Heeft u vragen over brandveiligheid, of wat u zelf nog meer kunt doen om veilig te wonen? Wijkagent Peter Knap staat op 14 juli op de Veiligheidsmarkt in Blaricum: bij de Muziektent.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Repair Cafe Bussum

Vandaag is er in Bussum weer een repair cafe. Maar vandaag is het ook quatorze juillet in Frankrijk en daarom staat het cafe vandaag in het teken van Frankrijk. Onze verslaggever Kent Hanson is er om te kijken hoe dat er dan uitziet.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Imkerdagen

Op 14 en 15 juli stellen lokale imkerverenigingen en individuele imkers hun bijenhouderij open voor het publiek. Op ruim 230 locaties kan men terecht voor uitleg over alles wat te maken heeft met het houden van bijen. Frank Moens is van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en met hem gaan we praten over het belang van bijen en de betekenis van de imker

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Eenzaamheid ouderen in de zomerperiode

Voor mensen die eenzaam zijn, kan de zomer net zo voelen als de feestdagen rondom bijvoorbeeld Kerst. De landelijke luisterlijn van Sensoor ziet het aantal telefoontjes aanzienlijk groeien. Dat betekent dat er extra vrijwilligers nodig zijn. Helen Maier is regiomanager voor het Gooi en met haar ga ik praten over dit onderwerp.

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Expert van de week

Deze week is expert van de week, Erik Peter Vermaat van de stichting Science4Kids over afschaffing Referendum en Brexit

Luister fragment

NH Gooi Zaterdag - Zomercursus internet

Je kunt de zomer natuurlijk gebruiken om te luieren. even helemaal niks doen. maar je kunt die tijd ook gebruiken om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Zo begint er maandag 16 juli er een zomercursus ‘Samen het internet op’ in de Bibliotheek Huizen. De lessen duren van 10.00 tot 12.00. Kosten: 15 euro per cursus. Aanmelden bij de Klantenservice van de Bibliotheek, Plein 2000 in Huizen. Bij ons in de uitzending Theo van Treek.

Luister fragment

NH GOOI in Business - advocate Wiebke Bonnet

Wiebke Bonnet is gespecialiseerd in juridische geschillen in of met Frankrijk. Wij spreken over de grootste cultuurverschillen.

Luister fragment

NH GOOI in Business - Boot Koffiebranders uit Baarn zet het meest exclusieve kopje koffie ter wereld voor ons

Barend Boot van Boot Koffiebranders zet een wel zeeeeeeer exclusieve kop koffie voor ons. Sterker, hij kwam binnen met de gedroogde pitten. Deze werden in de studio geroosterd, gemalen en tenslotte methode oma tot een kop filter koffie gezet. Schrik niet we hebben het over een prijs van vele vele honderden euro's per kilo. En hoe raar, deze koffie heeft koud eigenlijk nog meer smaak dan wanneer je hem heet drinkt. #Bijzonder Meekijken kan via ... https://www.facebook.com/6fminbusiness/videos/2591507910875267/

Luister fragment