Buurt heeft genoeg van overlast Boerderij

Huizen - De omwonenden van De Boerderij in Huizen hebben genoeg van de overlast. Hun bezwaar spitst zich vooral toe op het gebruik van dit theatertje als partycentrum. Afgelopen zomer vonden er gemiddeld 3 tot 4 evenementen per weekend plaats, zoals trouwerijen, jubilea, recepties en feesten voor gezelschappen van meer dan 100 man. Daarbij is live muziek en wordt het achterterras gebruikt.

“Het is hier in de weekenden volkomen onleefbaar. Ik kan zomers niet meer buiten zitten in mijn eigen tuin. Alles wat er in of op het terras van De Boerderij gebeurt, is letterlijk te verstaan. Zodra er muziek bij komt en liederen gezongen worden, moeten we naar binnen en ramen en deuren sluiten, “ zegt een van de buurtbewoners.

Volgens de buurt is het gebruik van De Boerderij als partycentrum in strijd met de regels. De gesprekken met de gemeente hebben daar nog geen duidelijkheid over opgeleverd. Hun wens is dat Theater De Boerderij het aantal feesten, met name zomers, drastisch beperkt of volledig skipt en zich weer richt op in hoofdzaak een cultureel programma, met een kopje koffie vooraf en een drankje toe.