Slag tussen de Botters en de Oldtimers

Huizen - De Stichting Oldtimers Huizen en de Stichting Huizer Botters (SHB) liggen met elkaar in de clinch.

Dat schrijft De Gooi En Eemlander.

Aanleiding is een brief van de ’botters’, waarin zij de stekker uit het gezamenlijke Havenfestival Huizen trekken, en passant een sneer uitdelend aan de ’oldtimers’. Die laatsten voelen zich op hun tenen getrapt, en slaan terug. De twist wordt tot nu toe niet rechtstreeks maar via brieven aan de gemeenteraad uitgevochten.
Het bestuur van de Stichting Huizer Botters heeft donderdagavond over de kwestie vergaderd, maar kan en wil daarover nog niets naar buiten brengen. Eerst maar eens met betrokkenen spreken over het eigen alternatief voor het Havenfestival, een 'meer nadrukkelijk op de haven, het water en de watersport georiënteerd evenement'. In dit nautisch en maritiem evenement - dat jaarlijks in juni moet plaatsvinden - zouden de Botterdag en de Huizer Dag van de Watersport kunnen opgaan.

Het SHB-bestuur wil ook om tafel met de bestuursleden van de Stichting Oldtimers Huizen. Die hebben op hun beurt al gemeld dat het Oldtimer Festival Huizen - 'indien de gevraagde subsidie wordt gehonoreerd' - op de voor het Havenfestival geplande dag gewoon doorgaat. Mogelijk in combinatie met een markt op de Havenstraat, die dan bij het evenemententerrein in het Nautisch Kwartier moet worden gevoegd.

Bron: De Gooi- en Eemlander

Fragment

Zaterdag 18 november 2017 uitgezonden in 6FM Zaterdag

Meer over dit fragment