ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Raad voor Cultuur bezoekt Singer | NH Gooi
  • Thema Kunst
  • Vrijdag 24 november 2017 om 16:22
 Tijmen Smit geeft de Raad inzicht over de samenwerking in de regio Gooi en Vechtstreek
Tijmen Smit geeft de Raad inzicht over de samenwerking in de regio Gooi en Vechtstreek

Singer Laren en de Regio Gooi en Vechtstreek ontvingen vrijdag 24 november een delegatie van de Raad voor Cultuur. Dit adviesorgaan voor regering en parlement kwam zich informeren over de manier waarop de samenwerking op het gebied van cultuur en erfgoed wordt vormgegeven in de regio.

De directies van Het Nederlands Vesting museum, Singer Laren, Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de voorzitter van het regionaal bestuurlijk cultuuroverleg Tijmen Smit vertelden over de gezamenlijke ambities.

De door de Regio gepresenteerde visie - waarbij alle cultuurinstellingen samen werken aan een programma - sluit uitstekend aan bij het advies dat eerder deze week door de Raad van Cultuur werd gepresenteerd aan het ministerie van OCW.

Daarin ziet de Raad een belangrijke rol voor stedelijke regio’s en regionale financiering. De culturele partners in de Gooi en Vechtstreek zullen als deelregio van de metropoolregio Amsterdam de komende jaren sterk de verbinding zoeken om de sector en het publieksaanbod te versterken.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren