Flinke boete voor ’wodkakoerier’ in Hilversum

Hilversum - Een persoon die sterke drank illegaal verkocht via WhatsApp in Hilversum heeft van de gemeente afgelopen week een flinke boete gekregen. De verkoper moet € 1360,- betalen. Dat meldt de Gooi En Eemlander.

De man heeft volgens de gemeente Hilversum drank vanuit zijn kofferbak verkocht en had daar geen vergunning voor. De bestelling was gedaan via WhatsApp. Burgemeester Pieter Broertjes noemt de actie „de start van een strenge aanpak van deze drankkoeriers”.

In de regio Gooi- en Vechtstreek is alcoholgebruik onder minderjarige jongeren een substantieel probleem. De verkoop van sterke drank aan jongeren door drankkoeriers, ook wel wodkakoeriers genoemd, is onderdeel van dit probleem.

Diverse keren zijn jongeren in het ziekenhuis beland nadat ze via deze koeriers drank hadden gekocht. Broertjes: “Het alcoholgebruik onder jongeren in de Gooi- en Vechtstreek is zorgwekkend. Een koerier die in de avonduren in de openbare ruimte alcohol aflevert aan minderjarige jongeren is absoluut ontoelaatbaar”.