ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Fons Hertog krijgt eerste exemplaar roman | NH Gooi

Burgemeester Fons Hertog van Huizen heeft maandag 27 november het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de roman Concertina. Hij kreeg die uit handen van de Huizer schrijver André Verkaik.

De roman volgt de slachtoffers van de brand in het cellencomplex Schiphol-Oost vanaf hun overplaatsing in de nacht van 26 op 27 oktober 2005 naar detentiecentrum Zeist. Fons Hertog was tot 2006 burgemeester van Haarlemmermeer, waar ook Schiphol onder valt.

André Verkaik was van 2002 tot en met 2006 detentietoezichthouder en wachtcommandant in het huis van bewaring op Kamp Zeist, toen het grootste detentiecentrum van Europa.

In zijn nieuwe semi-autobiografische roman beschrijft hij de ervaringen van wachtcommandant Gershon Weening tijdens en na de komst van 98 slachtoffers van de brand in het cellencomplex. Bij deze brand kwamen elf gedetineerden om en raakten vijftien gedetineerden en bewakers gewond.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren