ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Gaslek in Huizen | NH Gooi

21 woningen aan de Westkade in Huizen zijn woensdagmiddag ontruimd omdat er in de straat een gaslek is ontdekt. Het lek ontstond toen tijdens het uitvoeren van graafwerkzaamheden een gasleiding werd geraakt.

Volgens omstanders liep het gas met luid gesis de grond uit. Uit voorzorg zijn meerdere bewoners door de brandweer uit hun woningen gehaald. Zij werden ondergebracht in het buurthuis.

De brandweer heeft het gat gevuld met water. Volgens omstanders leek het water in het gat daardoor te koken. "Het ziet eruit als een geiser", vertelde NH-verslaggever Carlijn Kolk, "en het stinkt hier ontzettend."

Beheerder Liander was ter plaatse om het lek te verhelpen. Er zou volgens de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek geen sprake zijn geweest van groot risico. Iets na 14.30 uur was het lek gedicht. Vanaf 15.00 uur gaan de inwoners één voor één terug naar hun woning.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren