ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Schaatsplezier op de Brink is begonnen | NH Gooi
Wethouder Tijmen Smit opent de schaatsbaan (Foto: Laren in Beeld – Janneke Nijenhuis)
Wethouder Tijmen Smit opent de schaatsbaan (Foto: Laren in Beeld – Janneke Nijenhuis)

De zes weken winterpret op de Larense Brink is weer begonnen. Wethouder Tijmen Smit opende op zondag 26 november de 10e editie van het Winter Village Laren. Tot en met 7 januari kan er op het ijs op de Brink worden geschaatst.

Om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken, is er afgesproken dat het evenement in het weekend en op speciale dagen om uiterlijk 24.00 uur eindigt en op de overige dagen om 23.00 uur. Vuurkorven zijn pas vanaf 18.00 uur toegestaan. Er wordt geen gebruikgemaakt van aggregaten en de horeca werkt zoveel mogelijk met echt servies in plaats van wegwerpmateriaal.

De gebouwen en schaatsbaan liggen op een verhoging, waardoor het gras en de bodem van de Brink niet verstikken. Na het evenement wordt waar nodig het gras en de ondergrond gerepareerd, zodat de Brink er vanaf het voorjaar weer mooi bij ligt.

In zijn openingstoespraak riep de wethouder op om met de fiets of te voet naar de schaatsbaan te komen. Mensen die toch met de auto komen kunnen de langparkeerplaatsen bij het Raadhuis, Stationsweg of Plein 1945 gebruiken.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren