ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Politie Huizen doet proef met bodycams | NH Gooi

Een aantal agenten in Huizen draagt sinds kort camera’s. Het gaat om een proef. Dat meldt Politie Huizen op Facebook. In meer plaatsen in Nederland, waaronder Hilversum en Naarden, wordt hiermee geëxperimenteerd.

Volgens de politie hebben deze bodycams enkele voordelen. Agressieve personen worden vaak minder agressief als ze weten dat er wordt gefilmd. Verder kunnen de beelden dienen als videobewijs.

Een ander voordeel is dat de politie mensen achteraf kan confronteren met hun gedrag. Dat gebeurt al in het project ‘confrontatie’. Daarbij filmt de politie minderjarigen die alcohol of drugs hebben gebruikt. Ouders en hun kind worden uitgenodigd om samen op het politiebureau de beelden terug te kijken. Jongeren worden zo bewust gemaakt van de gevolgen van het gebruik van alcohol en drugs op hun gedrag.

De agenten bedienen zelf de camera’s. Zij vertellen altijd dat er opnames worden gemaakt. Ook aan een rood lichtje is te zien dat de camera filmt. De opnames worden beveiligd opgeslagen. Zij worden alleen bewaard voor gebruik bij het alcoholproject of voor bewijs in een strafzaak.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren