ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Nieuwe laadpaal in Blaricum | NH Gooi
Wethouder Liesbeth Boersen neemt de laadpaal in gebruik
Wethouder Liesbeth Boersen neemt de laadpaal in gebruik

Wethouder Liesbeth Boersen van Blaricum heeft dinsdag heeft 5 december 2017 een nieuwe openbare elektrische laadpaal officieel in gebruik genomen. Deze staat op het parkeerterrein tegenover hotelrestaurant Bellevue. Aan de paal kunnen twee voertuigen tegelijk opladen. Een eerder geplaatste paal staat vlak bij Wetering 71.

Wethouder Boersen: “In het programma Duurzaam Blaricum, dat vastgesteld is in oktober, hebben we de ambitie uitgesproken dat alle e-rijders in Blaricum hun auto kunnen opladen bij of in de directe omgeving van hun woning. En dat er eind 2022 tenminste 16 openbare laadpalen met 32 aansluitingen zijn geplaatst. Met laadpalen in de openbare ruimte kunnen we inwoners die daar op eigen terrein geen mogelijkheid voor hebben en bezoekers in ons dorp faciliteren. Zo hopen we dat steeds meer mensen overstappen op elektrisch rijden!”

Blaricum heeft voor het realiseren van laadpalen de samenwerking gezocht met Metropool Regio Amsterdam Elektrisch, waarin een aantal publieke partijen samenwerken om collectief en met subsidie laadpalen te realiseren.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren