ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Leefbaar Huizen steunt fonteinkruid-alarm van Pas | NH Gooi
  • Regio Huizen
  • Thema Natuur
  • Donderdag 08 februari 2018 om 17:55
Fonteinkruid
Fonteinkruid

Leefbaar Huizen staat ’vierkant achter de noodkreet van wethouder Gerrit Pas’ in deze krant over het dichtgroeien van de Randmeren met fonteinkruid.

’Niet alleen zijn oproep om er alles aan te doen onze havens bereikbaar te houden, maar ook die over de bevaarbaarheid van onder meer het Gooimeer buiten de geul voor de beroepsvaart is ons uit het hart gegrepen’, meldt de lokale partij.

Leefbaar Huizen heeft in het recente verleden verschillende plannen uitgewerkt voor het zuiveren van het Gooimeer en het bestrijden van de woekerplant fonteinkruid. Inmiddels moet helaas worden vastgesteld, zo stelt LH, dat maaien eerder de plantenwoeker bevordert dan dat het helpt om de meren bevaarbaar te krijgen.

’Het fonteinkruid is dodelijk gebleken voor de waterrecreatie en de hele watersportsector. De economische en maatschappelijke schade is niet meer te overzien.’

Mannentaal
’Dat wethouder Gerrit Pas nu de alarmklok luidt en dat doet met ’mannentaal’ stemt ons hoopvol, vooral nu er een gedegen brandbrief vanuit de regio naar Den Haag gaat.’

Bron: De Gooi- en Eemlander

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren