ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Laren trekt bouwvergunning Hoefloo Estate in | NH Gooi
  • Regio Laren
  • Thema Wonen
  • Zaterdag 03 maart 2018 om 02:22
Hoefloo Estate
Hoefloo Estate

"Er is ruim acht jaar verstreken sinds de oorspronkelijke bouwvergunning en vrijstelling zijn verleend. De gemeente heeft de huidige vergunninghouder herhaaldelijk gewezen op het belang van het doorzetten van de bouwwerkzaamheden. Hier is geen gehoor aan gegeven."

En dus is het geduld van de gemeente Laren met de bouw van het appartementencomplex Hoefloo Estate - het gat van Laren - op. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de verleende omgevingsvergunningen voor de bouw van de vijf appartementen 'met internationale allure', zoals de initiatiefnemers een jaar terug nog meldden, en een villa in te trekken.

Het ziet er bovendien niet naar uit dat op korte termijn alsnog bouwwerkzaamheden plaats gaan vinden. "Gezien het procesverloop en veranderde inzichten rond het toestaan van appartementen in (bestaande) woningen, is het voortbestaan van deze situatie niet langer wenselijk", schrijft wethouder Ton Stam.

Voor de eigenaar - investeringsmaatschappij Voxer - betekent dit besluit dat hij niet aan de slag kan. Doet hij dit wel, handelt hij zonder vergunning. En dat mag niet. "Hier kan en zal handhavend tegen worden opgetreden", aldus Stam.

Bron: Laarder Courant De BEL

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren