ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huis vol ijspegels | NH Gooi

Een gezin uit Laren heeft zaterdag 3 maart de skivakantie in Zwitserland abrupt moeten onderbreken, omdat hun woning aan de Lingenskamp tijdens hun afwezigheid volledig onder water was gelopen. Oorzaak: een gesprongen waterleiding. Dat meldt onze mediapartner NH Nieuws.

De lekkage werd ontdekt door een voorbijganger die het water langs de gevel en de ramen zag lopen. Een groot deel van het water was inmiddels ook bevroren. Hierdoor hangt het huis vol met ijspegels.

Buren weten te melden aan NH Nieuws dat de leiding waarschijnlijk al dagen geleden is gesprongen. De volledige kelder staat onder water en ook de rest van het huis zou niet gespaard zijn gebleven. Hoe groot de definitieve schade is, moet nog worden geïnventariseerd. De brandweer kan voor nu niet meer doen dan de ondergelopen kelder leegpompen.

Een woordvoerder van Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek laat weten aan NH Nieuws dat deze lekkage geen uitzondering is. "Veel mensen realiseren zich niet dat waterleidingen vaak vlak langs de buitenmuur zitten en kunnen bevriezen. Dan komen ze thuis en zetten ze de kachel aan, en dan is het foute boel."

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren