ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Riksja populair onder ouderen | NH Gooi

De riksja bij zorgcentrum De Egelantier in Hilversum is zo populair dat er nu een tweede fiets is aangeschaft. Zo kunnen nog meer senioren genieten van de wind door hun haren. De tweede riksja is afwisselend te vinden in zorgcentrum Lopes Dias en wijkcentrum St. Joseph.

De riksja is onderdeel van het project Fietsen Alle Jaren Hilversum, een initiatief van Philip Schmittmann en Marian Schouten. Voor wie niet meer kan of wil fietsen, staat een riksja met chauffeur klaar die hen meeneemt voor een ritje door de buurt of over de hei.

De ritjes in de buitenlucht zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. "Mijn moeder was op een gegeven moment een beetje vergeetachtig", vertelt Schouten. "Als ik dan met haar door een bekende buurt fietste, kwamen haar herinneringen terug. Ze leefde dan op."

Afgelopen jaar heeft de riksja 150 ritjes gemaakt. Dat heeft dus geresulteerd in een tweede fiets. Op alle drie de locaties zijn 'piloten' die de ouderen mee op pad nemen.

Bron: NH Nieuws (NH Gooi nieuwspartner)

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren