ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hilversum dementievriendelijk | NH Gooi

De gemeente Hilversum is vanaf dinsdag 17 april officieel een dementievriendelijke organisatie. Dat meldt NH Nieuws. Wethouder Eric van der Want kreeg de zogeheten solidariteitssticker overhandigd door Jan Westering, voorzitter van de afdeling Gooi en Vechtstreek van Alzheimer Nederland.

Om dementievriendelijk te worden, moesten onder meer de baliemedewerkers een training volgen. Daarin werd hen geleerd hoe ze iemand met dementie kunnen herkennen en hoe ze met hen moeten omgaan.

Wethouder van der Want is blij met het predicaat: "Taboes rond dit onderwerp moeten worden doorbroken. Door te werken aan een dementievriendelijke gemeente hopen wij steeds meer ondernemers, verenigingen, hulpdiensten, buurtwerkers én inwoners te stimuleren om dementerenden een veilige leefomgeving te bieden."

Eerder tekende Van der Want namens alle gemeenten in het Gooi een verklaring waarin de gemeenten beloven zich in te spannen om dementerende inwoners zo lang mogelijk maatschappelijk actief te houden.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren