ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Interview met Roxane van Iperen in bibliotheek Huizen | NH Gooi
  • Woensdag 19 december 2018
  • Regio Huizen

Woensdag 19 december 2018 wordt Roxane van Iperen geïnterviewd door Jasper Henderson in de huiskamer van bibliotheek Huizen. Aanvang 20.00 uur. Aanleiding is haar onlangs verschenen boek, ’t Hooge Nest.

Roxane van Iperen (1976) is jurist en publicist. Ze schrijft voor o.a. Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en De Morgen. In 2016 was ze gastcorrespondent Brazilië voor De Correspondent en verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. Voor VN schrijft ze onder andere over machtsstructuren en de vermenging van de private en publieke sector.

Onlangs publiceerde zij bij Lebowski haar tweede boek, ’t Hooge Nest, een villa in het Gooi wat tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste onderduikadressen in Nederland was. 't Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven. Roxane van Iperen reconstrueert op fenomenale wijze de geschiedenis van twee ongelooflijk dappere Joodse zussen. 't Hooge Nest is bloedstollend, elke keer weer, en tegelijkertijd heel registrerend en zonder sentimentaliteit geschreven, aldus Boeken met Lidewijde Paris op NPO radio 1.

Woensdag 19 december | Bibliotheek Huizen | 20.00 – 21.30 uur | € 3,00 (2 x consumptie) reserveren verplicht via www.bibliotheekhlb.nl |

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren