ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Natuurwandeling Groeve Oostermeent en Blaricummer Eng | NH Gooi
  • Zondag 13 januari 2019
  • Regio Blaricum

De Vrienden van het Gooi organiseren op zondag 13 januari 2019 een natuurwandeling langs de Groeve oostermeent en de Blaricummermeent.

De Groeve oostermeent is een 400 meter lange ‘afgrond’ die plaatselijk 3 meter hoog is, ontstaan door industriële afzanding voor de steenfabriek Rijsbergen. Dit abrupte snijvlak van afgegraven en hogere zandgrond legt 150.000 jaar geologische geschiedenis bloot.

Al even bijzonder is de kolonie oeverzwaluwen die er jaarlijks gangen graven om in te broeden. Ook wandelen we langs de Blaricummer Engen en een poel gevuld met kwelwater. In het gebied komen enkele soorten kikkers voor, maar die laten in dit jaargetijde niet veel van zich horen.

Vertrektijd: 13.00 uur, duur: ongeveer 2 uur. Vertrekpunt: Verzamelen tegenover hotel Bellevue, Huizerweg 11, 1261 AS, Blaricum. Algemene informatie deze wandelingen
Deelname aan de wandelexcursies staat in principe open voor iedereen en geschiedt altijd op eigen risico. Tenzij anders vermeld zijn alle excursies gratis. Eventuele reiskosten en/of consumpties zijn voor eigen rekening. Honden kunnen absoluut niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.
De Gooise Natuurwacht behoudt zich het recht voor om excursies af te gelasten wanneer extreme (weers-)omstandigheden daartoe aanleiding geven. Hiertoe kunnen de gidsen ter plaatse zo nodig besluiten. Neem bij twijfel even contact met ons op.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de Gooise Natuurwacht, telefoon: 035-6836473, 0626722899 of 0615286661 of per e-mail: natuurwacht@vriendenvanhetgooi.nl.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kick Down

Gisteren om 20:00.

Terugluisteren