ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Wandeling door Spanderswoud Noord, Kamphoeve en Bantam | NH Gooi
  • Zondag 24 februari 2019
  • Regio Hilversum

De Vrienden van het Gooi organiseren op zondag 24 februari 2019 een boswandeling door Spanderswoud Noord, Kamphoeve en Bantam.

Een fijne boswandeling door 2 voormalige landgoederen.
Op de buitenplaats Spanderswoud zie je een mengelmoes van tuinstijlen. Ooit moet er in Spanderswoud veel hakhout (spaanders) hebben gestaan, want het buiten is er naar vernoemd. Het is aangeplant als productiebos van loof- en naaldhout. Door modern bosbeheer zijn er nu open plekken ontstaan, waardoor het bos steeds diverser wordt. Ook komt u daar nog bunkers uit de 2e wereldoorlog tegen.

De Kamphoeve was oorspronkelijk een eikenhakhoutbos dat later is omgevormd tot een eikenspaartelgenbos. Onze natuurwacht zal u uitleggen wat dat betekent. Op het parkeerterrein stond vroeger de boerderij "Kamphoeve".
De Bantam is een oud landgoed, sporen daarvan zijn nog te zien. Met mooie waterpartijen en bruggetjes. Het landhuis, gebouwd in 1878, is honderd jaar later helaas afgebroken. Op de hoogste heuvel heeft een Turkse tent gestaan. Vanaf hier was de Zuiderzee te zien. De betonnen fundering is deels nog zichtbaar.

Vertrektijd: 13.00 uur. Duur: ongeveer 2 uur. Verzamelen bij Bistro Robert, Spanderslaan 1, 1217 DB, Hilversum. Algemene informatie deze wandelingen
Deelname aan de wandelexcursies staat in principe open voor iedereen en geschiedt altijd op eigen risico. Tenzij anders vermeld zijn alle excursies gratis. Eventuele reiskosten en/of consumpties zijn voor eigen rekening. Honden kunnen absoluut niet worden toegelaten, ook niet aangelijnd.
De Gooise Natuurwacht behoudt zich het recht voor om excursies af te gelasten wanneer extreme (weers-)omstandigheden daartoe aanleiding geven. Hiertoe kunnen de gidsen ter plaatse zo nodig besluiten. Neem bij twijfel even contact met ons op.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij de Gooise Natuurwacht, telefoon: 035-6836473, 0626722899 of 0615286661 of per e-mail: natuurwacht@vriendenvanhetgooi.nl.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren