ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Orgelconcert Koepelkerk | NH Gooi
  • Zondag 07 juli 2019
  • Regio Bussum

Op zondag 7 juli 2019, om 16.00 uur, verzorgt Simon Stelling, organist van het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn, een Benefietconcert op het Steinmeyer-orgel in de Koepelkerk te Bussum. Hij gaat werken van o.a. Johannes S. Bach, Franz von Suppé, Wolfgang A. Mozart, Louis Vierne en Edward W. Elgar uitvoeren.

Het orgelconcert is ten bate van het Steinmeyermuseum in Öttingen in Duitsland, waar het archief van alle Steinmeyer-orgels wordt bewaard. G. F. Steinmeyer, de familie van Duitse orgelbouwers, heeft in de periode 1847-2001, 2.400 orgels en 6.000 harmoniums gebouwd. De beroemdste is het grootste kerkorgel ter wereld in de Dom St. Stephan in Passau (D). In Nederland waren het acht Steinmeyer-orgels o.a. de twee bewaard gebleven orgels: het orgel in de Adventskerk, Alphen aan de Rijn, opus 1341 (1922) en het uit de Clemenskerk afkomstige orgel, opus 1350 (1923), in de Koepelkerk in Bussum.

Het concert is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden. De opbrengst van het concert is bestemd voor het opknappen/vervangen van het dak van het Steinmeyermuseum in Öttingen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren