Dagboek van Anne Frank, Intiem en ontroerend

Regio - Een paar jaar geleden kwam de groots opgezette productie ‘Anne’ uit, die voorstelling was geen onverdeeld succes. Nu is het tijd voor een kleine, intieme en ontroerende interpretatie. Voor de vierde keer regisseert Peter van Bokhorst het toneelstuk ‘Het dagboek van Anne Frank’. Het blijft nodig om het verhaal weer opnieuw te vertellen, aldus van Bokhorst. De situatie doet zich namelijk nog steeds overal ter wereld voor. Miljoenen mensen op drift, die altijd op hun hoede zijn, hun leven niet zeker zijn. Mensen die verplicht met elkaar opgescheept zitten; families die eerst apart woonden, wonen nu met tien man in een tent. Daarom is de boodschap van Anne nog steeds actueel. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Het verhaal van een meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken is met haar familie in een pand aan de Amsterdamse Prinsengracht. Een gewoon meisje van dertien, een meisje dat begint te puberen; zich afzet tegen haar moeder en haar vader op handen draagt; sociaal is, maar ook ruimte voor zichzelf nodig heeft. Een meisje dat naar haar gevoelens leert luisteren. Een meisje dat dit jaar negentig geworden zou zijn. Anne Frank, op haar vijftiende gestorven in concentratiekamp Bergen- Belsen, misschien het bekendste slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog en naar alle waarschijnlijkheid wereldwijd de meest gelezen schrijver die Nederland heeft gehad en ooit zal hebben. Een voorstelling intieme en ontroerende voorstelling die je niet mag missen.

Het dagboek van Anne Frank is te zien op za 04 (Theater na de Dam), zo 5*, vr 10, za 11, zo 12*, vr 17 en za 18 mei (20.00 / 14.00* uur).

Theater in Zuyd, Akkerlaan 21 (achter de Lidl), Bussum. Reserveren en meer informatie: www.nhtoneel.nl

*/ ?>