ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Avondwandeling Oud Naarden | NH Gooi
  • Vrijdag 26 april 2019
  • Regio Huizen

Vrijdagavond 26 april organiseert de Historische Kring Huizen een avondwandeling in het landgoed Oud Naarden. Tijdens de wandeling zal de gids sporen laten zien die herinneren aan het verleden van het landgoed. Maar ook sporen uit activiteiten die in Tweede Wereldoorlog hier plaatsvonden zoals de nog aanwezige fundamenten van afweergeschutopstellingen.

Verzamelen om 19.00 uur per fiets bij Theehuis Bos en Hei Oud Huizerweg 30,1411 GZ Naarden. Deelname kost € 3,00, leden gratis. Voor opgave en informatie info@historischekringhuizen.nl of bel 035 5260580

Van het verdronken stadje Oud Naarden dat in 1350 is verwoest, is na zoveel eeuwen niets meer te vinden. De naam Oud Naarden is gebleven en dan denken we niet alleen aan de voormalige speeltuin, maar ook aan het nabijgelegen landgoed met dezelfde naam. Na de verwoesting van de stad stichtten enige monniken een klooster. Vervolgens is op dit gebied een landgoed tot ontwikkeling gekomen, waarvan alleen de boerderij aan de Oud Huizerweg nog herinnert. In het gebied wat nu vooral uit bos bestaat, zijn nog sporen te vinden uit die vroegere periode.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

Kleurenradio

Gisteren om 19:00.

Terugluisteren