ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Tentoonstelling De Alledaagse Dudok. | NH Gooi
  • Maandag 01 juli 2019
  • Regio Hilversum

De alledaagse Dudok verbeeldt thema’s als sjabloon, icoon en identificatie enerzijds, en citymarketing en place-making anderzijds. Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto’s laat deze tentoonstelling zien hoe het Raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum. Daar werkte Dudok zelf actief aan mee door zowel op ansichtkaarten als in vakbladen steeds dezelfde beelden te reproduceren als onderdeel van uitgekiende strategie om Hilversum en zijn werk daarbinnen te presenteren als innovatieve tuin- en mediastad. Het Raadhuis werd daarmee ook een icoon, zowel voor inwoners van Hilversum als voor vakbroeders.

De ‘alledaagsheid’ van Dudok is ook terug te vinden in de ontwerpen die hij maakte voor ‘gewone’ gebouwen, zoals de stal in de Hertenkamp, het clubhuis van Roeivereniging Tromp, de trap bij de Oude Haven en talloze nutsgebouwtjes in de stad. Hoewel onopvallend blijkt bij nadere bestudering met hoeveel aandacht ook deze gebouwen zijn ontworpen. Het ideaal van de nieuwe tuinstad, waar het altijd zonnig en lente is, is treffend verbeeld in Dudoks schetsen en presentatietekeningen, of ze nu van het Raadhuis of van de Hertenkamp. Immers al deze gebouwen maakten deel uit van een groter concept: een tuinstad voor alle mensen.

De tentoonstelling is in het Dudok Architectuur Centrum. Dat is gevestigd in het Raadhuis van Hilversum. De officiële opening van de expositie is op 29 mei. Het publiek kan de ‘alledaagse’ ontwerpen van Dudok komen bekijken van 30 mei tot en met 25 augustus 2019

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
Net gemist?

300 Kilo

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren