ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 2e Huizer Havendag | NH Gooi
  • Zaterdag 22 juni 2019
  • Regio Huizen
De Mahu (Foto: Stichting Promotie Maritieme Tradities, Amsterdam)
De Mahu (Foto: Stichting Promotie Maritieme Tradities, Amsterdam)

De 2e Huizer Havendag is op zaterdag 22 juni 2019.

Het evenement bestaat uit 5 hoofdonderdelen:
De havenmarkt met Promodorp, de Vlootschouw, een terugblik op de Zuiderzeevisserij op de Botterwerf, demonstraties van de diverse watersportorganisaties en botter en skûtsje-wedstrijden op het Gooimeer.

De Havenmarkt loopt langzaam vol, zo laat de organisatie weten. Er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar en het beloofd weer erg gezellig te worden. Amusementsband Muziek & Zo uit Almere zorgt voor de nodige muzikale noten op de Havenstraat en bij de werkhaven.

In het Promodorp, waar de deelnemende watersportorganisaties uitleg geven over hun activiteiten, verwelkomen we ook 3 nieuwe deelnemers, te weten het Waterschap, de zeilschool “de Vinkeveense Plassen” en de nieuwe “Kleine Huizer Roei Vereniging”, die afgelopen maand haar eerste boot liet dopen.

In de werkhaven zorgen de KNRM, het Duikgenootschap, de modelbouw club en de waterscouts voor verschillende vaar-, duik-, roei- en redding demonstraties en Sailability, Gooimeerzeilers tonen wat zíj de bezoeker te bieden hebben.
De jeugd kan gratis kennis maken met kanoën en zeilen bij Optimist on Tour van het Watersport-verbond en Stand Up Paddling bij het Sportplatform.
En voor de opvang van de allerkleinsten wordt gezorgd door de St. Kinderopvang Huizen die haar plaats heeft naast het Promodorp tegenover het pannenkoeken restaurant.
Kent Henson zal alle demonstraties aankondigen en van commentaar voorzien en als het mee zit ook verslag doen van de Huizer Haringrace en de Skûtsje duels op het Gooimeer.

Langs de kade langs de Havenstraat houden de 8 (deels voormalige) dienstvaartuigen Open Huis en zal de bemanning de bezoeker graag op hun schepen rondleiden. De coöperatie Gastvrije Randmeren zal u samen met Rijkswaterstaat uitleggen hoe het welig tierende Fonteinkruid wordt bestreden.
De Botterstichting is druk om samen met het Huizer Museum en de Historische Kring op de werf een soort van levend museum samen te stellen over de visserij van 100 jaar geleden, een periode die erg belangrijk was voor het dorp Huizen.

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • NH Gooi Chill | Vandaag om 23:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
  • NH Gooi Chill | Morgen om 00:00.
  • Ballads & easy-listening muziekmix en regionieuws.
Net gemist?

Kleurenradio

Vandaag om 19:00.

Terugluisteren