ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Huizer Vis Festijn | NH Gooi
  • Vrijdag 21 juni 2019
  • Regio Huizen

De Huizer haven is dit jaar weer de plaats van handeling voor het eerste lustrum van het Huizer Vis Festijn. Het traditionele jaarlijkse botterfestijn heeft zich inmiddels een vaste plaats verworven in het evenementen-rijtje van Huizen en staat altijd garant voor niet alleen een prachtig nostalgisch plaatje, maar ook voor een mooie opbrengst voor goede doelen. Inmiddels is zeker dat op 21 juni in ieder geval 25 botters meedoen met botterwedstrijd op het Gooimeer.

Het Huizer Vis Festijn wordt georganiseerd door Rotary Club Huizen. De club sponsort met de opbrengst van het festijn altijd een aantal goede doelen. Vorig jaar kon de club uit de opbrengst vier goede doelen ieder een mooie cheque overhandigen van 5000 euro.

De club heeft voor 2019 weer doelen gekozen die profiteren van de opbrengst: de Stichting KinderBeestFeest, de Voedselbank Gooi & Omstreken en de Stichting Huizer Botters.

Het feest aan de haven trok vorig jaar zo’n 600 bezoekers en coördinator Marjolein Schuyt van Rotary Club Huizen verwacht ook dit jaar weer een massale toeloop. ‘We merken ieder jaar weer dat het voor mensen gewoon een superleuke middag en avond is’, aldus Schuyt.

Het Huizer Vis Festijn begint in de middag met een botterwedstrijd op het Gooimeer. Rond een uur of 5 meren de botters weer af en is het tijd voor de prijsuitreiking, napraten en eten bij de botterwerf. Er staat een breed scala aan kramen op de kade waar vis, vlees, friet, ijs en drank gekocht kan worden. Ook is er een koffiebus. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en ouderen kunnen hun hart ophalen wanneer ze op de kade mensen zien rondlopen in Huizer klederdracht. Drank en catering wordt traditiegetrouw verzorgd door lokale ondernemers. Later op de avond is het zoals altijd tijd voor een fantastische muzikale show van de band Amber Roots.

Het evenement is voor iedereen toegankelijk. Toegangsbewijzen zijn voor vijf euro te koop via http://www.huizervisfestijn.nl/

Kennismaken?

Wil je radio, tv of podcasts maken, techniek leren of je marketingskills inzetten? Meld je aan en we nemen persoonlijk contact met je op voor een kennismaking!

Bekijk vacatures

  Beelden uit 't Gooi

Meer beelden

Jouw foto hier? Mail naar beelden@nhgooi.nl!

  Nu op NH Gooi Radio

Daarna:
  • Kick Down | Vandaag om 20:00.
  • Gezelligheid op je woensdag met Juan, Nico en Lotte!
  • Muziek & Informatie | Vandaag om 22:00.
  • Non-stop muziekmix en regionieuws
Net gemist?

Scherp de Zeis

Gisteren om 21:00.

Terugluisteren